AKP'den İstifa Eden Fakıbaba'nın İYİ Parti'ye Katılacağı İddia Edildi

TAKİP ET

AKP'den ve milletvekilliğinden istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba'nın İYİ Parti'ye katılacağı iddia ediliyor.

Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, AKP'den ve milletvekilliği görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Halk TV Ankara Temsilcisi Özlem Akarsu Çelik, Fakıbaba'nın İYİ Parti'ye katılacağını ve önümüzdeki çarşamba günü TBMM'de düzenlenecek olan grup toplantısında Meral Akşener'in rozetini takmasıyla partiye katılımının kamuoyuna duyurulacağını açıkladı.

Fakıbaba'dan Açıklama: "Beğenmediğim Şeyler Var ki Ayrılıyorum"

T24'e açıklamalarda bulunan Fakıbaba, "Ben çok mutluyum. Kararımın doğru olduğuna sonuna kadar inanıyorum. İstifamı genel merkeze iadeli taahhütlü dilekçeyle bildirdim. Beni seçenlere saygısızlık yapmak istemediğim, vekilliğin verdiği ayrıcalıklardan, dokunulmazlıklardan yararlanmak istemediğim için de milletvekilliğinden de istifa edeceğim. Meclis'in takdiri artık. Kararım da önemli olan benim kendime olan saygım. 20 yıl emek verdiğiniz bir yerden ayrılmak kolay değil. Keşke olmasaydı. Keyfimden ayrılacak bir kişi değilim. Beğenmediğim şeyler var ki ayrılıyorum. Sonunda ölüm bile olsa arkasında duracağım kararımın" ifadelerini kullandı.

Fakıbaba: "Her Şeyin Çok Güzel Olacağına İnanıyorum"

Halk TV'den İpek Özbey'e konuşan Ahmet Eşref Fakıbaba, "Çok özgürüm, rahatladım, artık özgürüm. Her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum" dedi.

Dün, Halk TV Ankara Temsilcisi'ne konuşan İYİ Partili bir kurmay, "Sarayı çok rahatsız edecek isimlerin" İYİ Parti'ye katılacağını açıklamıştı.

Kulis: 'Sarayı da Sarsacak Sürpriz İsimler İYİ Parti'ye Katılacak'

Şanlıurfa'da Ahmet Eşref Fakıbaba Faktörü

2009 yerel seçimlerinde Fakıbaba AKP'den aday gösterilmeyince partisinden istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba, bağımsız olarak seçime girmiş ve AKP'den daha fazla oy alarak seçimi kazanmıştı. 

Tablo: Vikipedi

Dün ORC Araştırma'nın yayımladığı, Şanlıurfa ili özelinde yapılan kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre şehirde en çok oy artıran parti, İYİ Parti idi.

Ankete göre, son seçimlerde şehirde yüzde 1,9 oranında oy alan İYİ Parti'nin oy oranı şehirde yüzde 8,9 seviyesine kadar yükseldi. AKP'nin oy oranı ise yüzde 43,1 seviyesine kadar düştü.

Fakıbaba'nın İYİ Parti'ye katılması durumunda İYİ Parti'nin şehirde AKP'yi oldukça yıpratabileceği öngörülüyor.

akp iyi parti ahmet eşref fakıbaba katılacağı iddia edildi turhan çömez meral akşener