AKP'den Serbest Piyasaya Yeni Müdahale: Kira Fiyatlarında Tavan Fiyat Düzenlemesi Geliyor

TAKİP ET

Kira fiyatlarında yapılmak istenen tavan fiyat düzenlemesi konusunda hükümetin kolları sıvadığı öğrenildi.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin haberine göre AKP, serbest piyasaya yeni bir müdahale için kolları sıvadı.

Türk lirasının süratle değer kaybetmesi ve hayat pahalılığının süratle artması, ayrıca sığınmacı ve yasa dışı göçmenlerin sayısının artması, tüm bunların üzerine hükümetin yabancıların Türkiye'den ev almasını teşvik eden politikaları nedeniyle kira ve ev fiyatları tahammül edilemez noktaya geldi.

Geçtiğimiz günlerde AKP ve MHP'li milletvekilleri, İYİ Parti tarafından sunulan ve kira fiyatlarının kiracılar lehine düzenlenmesini öngören önergeyi reddetmişti.

Resmi rakamlara göre yüzde 69,97'e, ENAGrup rakamlara göre yüzde 156,86'ya ulaşan enflasyonu düşürmek, yasa dışı göçmenlerin yurda girişini engellemek, girenleri göndermek ve yabancıların mülk alımını zorlaştırmak yerine hükümet, serbest piyasaya müdahale ederek kira fiyatlarına tavan fiyat getirmeyi tasarlıyor.

Bakan Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nın konut fiyatlarında ve kira fiyatlarındaki artışa karşı ortak çalışma yürüttüklerini söyledi. Bunun yanı sıra Kurum, belediyelerle ortaklaşa bir proje daha geliştirdiklerini, projeyi yakında Erdoğan'ın açıklayacaklarını duyurdu.

akp serbest piyasaya yeni müdahale kira fiyatlarında tavan fiyat düzenlemesi geliyor