AKP'den Vekil Adayı Olan Vali Yardımcısı Kırım Tatarı'na 'Utanmadan Türkçe Konuşuyor' Dedi

TAKİP ET

Manisa Vali Yardımcısı, Kırım Tatarı Gülsüm Halilova'ya "Utanmadan Türkçe konuşuyor" dedi.

Fenerbahçe-Dinamo Kiev arasında oynanan maçta "Vladimir Putin" tezahüratı yapılmasının yankıları sürüyor. 

Kırım Tatarı gazeteci Gülsüm Halilova "Fenerbahçe'nin bazı taraftarları #Ukrayna'da savaşın emrini veren ve şehirleri bombalayan Putin'in Tezahüratını yaparak hem bölgedeki Kırım Türklerini utandırdılar, hem de barışın sembolü olması gereken FB takımını dünyada Rezil duruma düşürmeye çalıştılar." sözleriyle tezahürata tepki gösterdi.

Fenerbahçe-Dinamo Kiev Maçı: Kiev Gol Attı, Fener Taraftarları 'Vladimir Putin' Tezahüratı Yaptı


Fenerbahçe Kendisine Yakışanı Yaptı: Sebebi Her Ne Olursa Olsun Vladimir Putin Tezahüratını Kabul Etmiyoruz


Halilova'nın bu tivitine geçmişte Iğdır Vali Yardımcısı görevindeyken istifa edip Tokat'tan AKP Milletvekili Aday Adayı olan ve daha sonra hangi tarikat bağlantısıyla, hangi torpille AKP bürokratı olmayı başardığı meçhul, kendini ne sandığı bilinmez Manisa Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen'den skandal bir yanıt geldi. 

Kırım Tatarlarının Türklüğünden ve Türkçe konuştuğundan bihaber olan Özmen, Halilova'nın Türkçe konuşmasını hedef aldı. 

"Sen kimsin de Fenerbahce'nin adını ağzına alıyorsun hadsiz!! Gençler istediği sloganı atar sen hangi sıfatla utanmadan Türkçe yazarak Türk vatandaşlarına had bildiriyorsun!!" diyen Özmen, utanmadan eli kanlı Rus diktatörü Putin'i haklı bulan tivitler attı.

Özmen, "Dün Ukrayna'yı galeyana getirenler, bugün dünyanın silahını Yunanistan'a yığıyorlar! Sınırımızın 20km ilerisi dünyanın en büyük cephaneligine döndü. Umarim Putin'i anlamak zorunda kalmayız!!" diye beylik laflar içeren ama elinde Türk askerlerinin kanı olan Rus diktatörü Putin'e duyduğu sempatiyi belirtmekten başka bir içeriği olmayan ifadeler kullandı.

Özmen ayrıca, emperyalist Rusya'nın Kırım işgalini onayladığını da "Ben Kırım'ı ukrayna zamanında baştan sona gezdim. Ukrayna en ufak bi yatırım yapmıyordu. Kırım Ukrayna'dan 100 yıl gerideydi. Üstelik Türk liderlere zulmediyorlardi. Bu hanım gitsin önce bundan utanç duysun!" sözleriyle belli etti. 

Bilindiği gibi Kırım'ın Türk lideri Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu, Rus işgaline karşı direnmeye devam ediyor.



Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen hesabını kapattı. 

putin tezahüratı putin rusya fenerbahçe gülsüm halilova