AKP Dış Politikada Halk Desteğini Kaybediyor

TAKİP ET

MetroPOLL Araştırma'nın son çalışmasına göre hükumetin dış politikada sorgulanmadan desteklenmesi gerektiğine yönelik kamuoyu görüşü yüzde 32'ye kadar geriledi.

MetroPOLL Araştırma, vatandaşın 'dış politika ve muhalefet partilerinin takınması gereken tavır' hususundaki görüşüne ilişkin bir çalışma gerçekleştirdi.

CEO Özer Sencar'ın sonuçlarını yayımladığı çalışmada araştırmanın katılımcılarına "Dış politikada muhalefet partileri hükumeti sorgulamadan desteklemelidir, görüşüne katılıyor musunuz" sorusu yöneltildi.

Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilen çalışmada 'Evet, katılıyorum' yanıtını verenlerin oranı yüzde 32,1'de kalırken 'Hayır, katılmıyorum' diyenlerin oranı yüzde 54,6 olarak ölçüldü. Katılımcıların yüzde 13,3'ü de 'Fikrim yok/Cevap yok' yanıtını verdi.

Karşılaştırma tablosu, bu oranların Eylül ayında çok farklı bir noktada olduğunu gösterdi. Hükumetin dış politikadaki adımlarının muhalefet partilerince sorgulanmadan desteklenmesi gerektiğini düşünenlerin oranı Eylül ayında yüzde 41,4 iken aksi yönde görüş bildirenlerin oranı yüzde 47,4'te kalıyordu.

Oranların 24 Haziran Seçimleri'nin sonuçları esas alınarak parti tabanlarına göre dağılımı yapıldığında ise ortaya çıkan tabloda AKP'lilerin yüzde 38,7'sinin, CHP'lilerin 71,6'sının, İYİ Partililerin yüzde 70'inin, HDP'lilerin yüzde 79,8'inin ve MHP'lilerin yüzde 55,8'inin olumsuz görüş bildirdiği anlaşılıyor.

iyi parti mhp chp hdp akp genel seçim 24 haziran metropoll araştırma özer sencar dış politika muhalefet partileri sorgusuz destek