AKP Dolu Salonlarla İftihar Ederken Maske Cezası Yazılmasına Vatandaş İsyan Etti

TAKİP ET

İstanbul'da maskesini çenesine indirdiği gerekçesiyle ceza yazılan bir vatandaşın ve olaya şahit olanların tepkisi, Türkiye'yi pandemi ile mücadelede 'çifte standart' yorumlarına neden olan uygulamaları bir kez daha düşünmeye sevk ediyor.

Türkiye'nin büyük bir kısmı, Çin Virüsü pandemisi ile mücadele etmeye devam ederken pandeminin yarattığı ekonomik ve psikolojik zorluklar, vatandaşı isyan ettiriyor. Sokaktaki vatandaşı bu noktaya getiren ise 'çifte standart' yorumuna neden olan uygulamalara her gün yeni bir örnek eklenmesi.

İstanbul, Avrupa yakasında polisin maskesini çenesine indirmesini gerekçe göstererek bir vatandaşa ceza yazmaya çalışması esnasında kaydedilen görüntüler, gelinen noktayı bir kez daha gözler önüne serdi. Hem ceza yazılmak istenen hem de çevrede olaya şahit olan vatandaşların polise verdiği tepki, söz konusu 'çifte standarda tepkiyi' ortaya koymuş oldu.

Bir yanda AKP'nin pandemi atlatılmış edasıyla düzenlediği olağan il kongrelerinde ortaya çıkan manzaralar ve kongre kongre gezen AKP liderinin her ilde 'lebaleb dolu salonlardaki' partililere teşekkür ederek bu kalabalıkla iftihar etmesi, diğer yanda ise boş sokakta maskesini indirdiği için ceza yiyen dar boğazdaki vatandaşlar...

Bir yanda Sağlık Bakanı'nın da aralarında olduğu büyük bir kalabalıkla kılınan Muhammed Emin Saraç'ın cenazesi, diğer yanda pandemi ile mücadele tedbirleri kapsamında virüs nedeniyle hayatını kaybeden aile üyesinin cenazesine katılamayan vatandaşlar...

çin virüsü maske cezası maskesiz lebaleb dolu salonlar akp kongreleri cenaze