AKP, Erdoğan'ın Sahaya İnmesiyle Küskün Seçmenin Geri Kazanıldığını Düşünüyor

TAKİP ET

AKP kurmayları, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sahaya inmesiyle küskün seçmenlerin yeniden kazanıldığı görüşünü savunuyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Faiz sebep, enflasyon sonuçtur" diye açıkladığı fantastik ekonomi teorisini hayata geçirmesiyle Türk lirasında yaşanan tarihi değer kayıpları ve bunu takiben yaşanan yüzde 80'lik tarihi enflasyon, seçmenlerin ciddi bir bölümünü Cumhur İttifakı'ndan uzaklaştırdı.

Yılbaşından bu yana yapılan anketlerin ortalamasına göre Cumhur İttifakı'nın oy toplamı yüzde 40'a ulaşmıyor.

Yılbaşından Bu Yana Yapılan 131 Anketin Ortalaması

"Erdoğan Sahaya İndi, Teşkilatlar Rahatladı"

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre AKP kurmayları, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sahaya inmesiyle birlikte parti olarak "sahayı yeniden topladıklarına" ve "küskün seçmenleri geri kazandıklarına" inanıyor.

AKP kurmayları "Cumhurbaşkanı sahaya indi, teşkilatlar rahatladı" değerlendirmesini yapıyor. AKP'lilerin değerlendirmelerine göre partinin de Erdoğan'ın da 2023 seçimleri için önceliği "Cumhurbaşkanlığı seçimleri". Yani Erdoğan seçim stratejisini Cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerine kuruyor.

Ayrıca Erdoğan, milletvekilliği seçimlerinde yetkiyi "teşkilatlara bırakacak", fakat aday listesini de "tek tek inceleyecek". 

Küskün seçmenlerin yeniden AKP'ye oy vereceğini savunan AKP kurmayları, şu değerlendirmeyi yapıyor:

 

"Altılı Masa Dağınık Görüntü Sergiliyor"

"Altılı masa dağınık görüntü sergiliyor. 6 siyasi partinin liderinden gerek Cumhurbaşkanlığı seçimleri gerekse parlamento seçimlerinde partilerin ortak liste üzerinden mi yoksa kendi listeleri üzerinden mi milletvekili belirleyeceği bile net değil. Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı belli değil. Hâlâ kendi içlerinde büyük tartışmalar var. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olmak istiyor ancak Kılıçdaroğlu’nun adaylığını istemeyen partiler var.

"İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Sahaya Sürmek İstiyor"

İYİ Parti sahaya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı sürmek istiyor. Hatta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da gönlü aday olmaktan geçiyor. Bu belirsizlik sahaya yansıyor. Vatandaş, bu dağınık görüntü karşısında yeniden AKP’ye yöneliyor. MHP’nin de mitingleri muhalefetin beklentilerinin çok üzerinde. MHP’nin de AKP’nin de sahada durumu iyi.

"Anketçiler İYİ Parti'nin Yüzde 20 Oy Alacağını İddia Ediyordu, Şimdi Kimsenin Sesi Çıkmıyor"

Kış aylarında anketçiler İYİ Parti’nin 2023 seçimlerinde yüzde 20’lerde oy alacağını iddia ediyordu, şimdi ise kimsenin sesi çıkmıyor. Nerede bu oy oranları? CHP ise kendi içinde karışıklık yaşıyor. CHP’de de her kafadan bir ses çıkıyor. CHP, HDP’yi nasıl görüyor, bunu bile saha için net çizemiyor. Vatandaşın muhalefete güveni azalıyor. ‘Yaparsa yine iktidar yapar, Türkiye’nin sorunlarını iktidar çözer’ anlayışı sahada yükselişe geçiyor."

akp erdoğan sahaya inmesiyle küskün seçmenin geri kazanıldığını düşünüyor kurmayları selda güneysu