AKP F-35'lerden Kesin Olarak Vazgeçti

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "F-35 alınmayacağına göre verdiğimiz paranın geri ödenmesi gerekiyor ya da yerine başka bir şey alınması gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2021 Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı'nda F-35'lerin alımı konusunda "F-35'lerin alınmayacağını" kabul eden bir açıklama yaptı.

"Şu anda F-35'lerin alımı konusunda bir sıkıntı var. F-35 konusunda kongredeki durum, kongrenin de ikna edilmesi gerekiyor" diyen Çavuşoğlu, "Bazı konularda olumlu adımlar atarsak kongre de ılımlı olur. F-35 alınmayacağına göre verdiğimiz paranın geri ödenmesi gerekiyor ya da yerine başka bir şey alınması gerekiyor. F-16'ların alımı konusunda da askerden askere görüşmeler devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Mısır ile görüşmelerin değişik kanallar aracılığıyla sürdüğünü belirten Mevlüt Çavuşoğlu, "Sayın Şükri ile görüşebiliriz, herhangi bir durum olduğunda telefonla görüşüyoruz kişisel olarak diyaloğumuz var. Deniz yetki alanları anlaşması konusunda Mısır bizimle bir anlaşma imzalarsa çok daha yetki elde edecek Akdeniz'de" diye konuştu.

Mısır'ın Türkiye ile deniz yetki anlaşması imzalarsa daha çok yetki elde edeceğinin farkında olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Önce bir ilişkileri yoluna koyalım. Mısır'da daha fazla yetki elde edeceğini biliyor, gayri resmi görüşmeler oldu ama daha resmi bir görüşme olmadı" dedi.

mevlüt çavuşoğlu f-15 abd s-400 dışişleri bakanı