AKP Genel Başkan Yardımcısı: Oyumuz Düşüyordu, Dolar Olayından Sonra Yüzde 4 Arttı

TAKİP ET

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, 20 Aralık gecesi ve öncesinde yaşanan servet transferini "oyumuz arttı" olarak değerlendirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baskısı altındaki Türk Lirası her geçen gün değer kaybetmiş, dolar kuru TL karşısında 18 lirayı geçmişti. Daha sonra AKP'li Cumhurbaşkanı eski politikalarından bir nevi dönüş yaparak "kur korumalı TL mevduat hesabı" paketini açıklamıştı. 

Bu açıklamadan sonra kur 18 TL'den 11 TL'ye kadar hızla düşmüş, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi politikalarını uygulaması için seçtiği memur olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Çarpılan küçük yatırımcı oldu" diyerek yaşanan servet transferini itiraf etmişti. 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın politikalarıyla 7 TL seviyesinde 18 TL seviyesine kadar çıkan doların 12 liraya düşmesinin ardından oy oranlarındaki değişimi "Ölçtük öncesi ve sonrasını. AK Parti yüzde 35-36 seviyelerine düştü o süreçte. Şimdi yüzde 40'ın üzerine çıktı" ifadeleriyle açıkladı.


"Vatandaş Hem Ekonomik Hem Siyasal Olarak Satın Aldı"


Şen, şöyle konuştu:

"Ölçtük öncesi ve sonrasını. Öncesi şöyle; AK Parti yüzde 35-36 seviyelerine düştü o süreçte. Şimdi yüzde 40'ın üzerine çıktı. 40 küsur. Bunu vatandaş hem ekonomik olarak hem siyasal olarak satın aldı demektir. Ama seçimde kaçtı, yüzde 42 küsur. Bak oraya çıkarmıyor. Gözlemliyor, bakıyor. Diyor ki; hemen destek yok. Bakıyor, 'bir dakika' diyor. 'Bakacağım' diyor. 'Çalışacak mısın, dediğinin arkasında duracak mısın? Benim cebime ne kadar girecek?' diyor."


"Seçmen Önce Cep Ekonomisine Bakar"


Şen, "Yeni Ekonomik Model, bireyin zenginleşmesi yani liberalizmin bireyinden bahsetmiyorum. Kendilik bilinci olan varlıktan bahsediyorum. O varlık gözlüyor. 'Benim cebime ne kadar para girecek' diyor. Seçmen önce cep ekonomisine bakar sonra mutfak ekonomisine bakar sonra da ülke ekonomisine bakar." diye konuştu.

akp mustafa şen oy oranı dolar olayı erken seçim seçim