AKP Genel Başkan Yardımcısı Şen: Cumhur İttifakı Yüzde 51, Erdoğan İlk Turda Kazanacak

TAKİP ET

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Cumhur İttifakı'nın oy oranının yüzde 50'nin üzerinde olduğunu iddia etti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, 2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın yüzde 50'nin üzerinde oy alacağını öne sürdü.

Sabah gazetesine açıklamada bulunan Şen, AKP'nin oyunun yüzde 40 olduğunu ve MHP'nin dahil olduğu Cumhur İttifakı'nın oyunun ise yüzde 51 olduğunu dile getirdi. AKP oylarında düşüş olduğunu kabul eden fakat bunu 'az' olarak nitelendiren Şen, "Seçimden sonra az bir düşüş var ama salgın şartlarında bu son derece normaldir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura kalınmayacağını söyleyen Şen, "Seçim ikinci tura kalırsa seçmen ‘millet ittifakı’nın etrafında toplanır’ deniyor. Acaba seçmenin bundan haberi var mı… Seçmen, sayın Erdoğan’a tutunmuş vaziyette, bırakmıyor. Bunun yankısı ta Kudüs’ten geliyor. Siyasi konuşmalarda adı geçen isimleri tek tek sayın cumhurbaşkanımıza karşı sorduğumuzda, her senaryoda sayın Erdoğan yüzde 50’nin üstünde görülüyor. Bu durumda ufukta ikinci tur görünmüyor" şeklinde konuştu.

Mustafa Şen, ayrıca, 'Z kuşağı' olarak tabir edilen genç nesilde AKP'nin oyunun CHP'nin oyundan 10 puan üstte olduğunu iddia etti.

akp genel başkan yardımcısı mustafa şen açıklama sabah gazetesi demeç konuşan cumhur ittifakı yüzde 50'nin üzerinde yüzde 51 erdoğan ilk turda kazanacak ikinci tur olmayacak akp yüzde 40 iddia öne sürdü