AKP Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: Biz Türk Partisi Değiliz, Biz Türkiye Partisiyiz

TAKİP ET

Ali İhsan Yavuz, AKP'nin Türk değil, Türkiye partisi olduğunu ifade etti.

'Türk' ismini kullanmaktan imtina ederek, 'Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet' ilkelerini benimseyerek 'yerli ve milli' olma vurgusundan kaçınmayan AKP, Türk partisi olmadığını açıkladı.

Okul Kitaplarında AKP Propagandası: Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Çağrısıyla; Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet...

AKP Genel Başkan Yardımıcısı Ali İhsan Yavuz yaptığı açıklamada, AKP'nin bir Türk partisi olmadığını, Türkiye partisi olduğunu açıkladı. Yavuz, ''Biz Türk partisi değiliz, biz Türkiye partisiyiz'' şeklinde konuştu.

'Türkçülük, Bölücülüktür'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nde yapılan Türkçülüğü, etnikçilik ile bir tutmuş ve Türkçülük yapma hakkının olmadığını, Türkçülüğün, bölücülük olduğunu söylemişti.

Milliyetçiliğin, 'şeytandan' olduğunu ileri süren Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

"Biz Kürt milliyetçiliğini de ayaklarımızın altına alıyoruz. Laz, Türk ve Arap milliyetçiliğini de ayaklarımızın altına alıyoruz. Hepsini ayaklarımızın altına alıyoruz. Çünkü değerler silsilesi içerisinde böyle ırki, kavmiyete dayanan milliyetçilik yoktur. Bu şeytandandır"

'Bütün Milliyetçilikleri Ayaklar Altına Almış Bir İktidarız' 

Türkçülüğü, bölücülük yapmak ile bir tutan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütün milliyetçilikleri ayaklarının altına alan bir iktidar olduklarını daha önce açıklamıştı. Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:

''Ben Mardin'de dedim ki, biz bütün milliyetçiliği ayaklar altına almış iktidarız. Bunu burada da söylüyorum. İstanbul'da da söylüyoruz.''

 

Türk partisi türkiye partisi akp erdoğan türkçülük türkçülük bölücülüktür