AKP Genel Başkanı Çarpıtmalarına Devam Ediyor: Bizim Alevilik Diye Bir Dinimiz Yok, Tek Dinimiz Var İslam

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' olduğunu açıklamasına sert çıktı. Erdoğan, 'Biz senin alevi olmandan rahatsız değiliz ki; bayram değil seyran değil. Bizim Alevilik diye bir dinimiz yok, tek dinimiz var İslam' dedi. Erdoğan, Ankara'da gençlere hitap ettiği programda da konut ve savunma sanayi projelerinden bahsetti.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası Congresium’da ‘’Gençlik İçin Hemen Şimdi Programı’’nda gençlerle bir araya geldi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Bizim Alevilik Diye Bir Dinimiz Yok”

Erdoğan, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ olduğunu açıklamasına tepki gösterdi. Erdoğan, “Biz senin alevi olmandan rahatsız değiliz ki; bayram değil seyran değil. Bizim Alevilik diye bir dinimiz yok, tek dinimiz var İslam” ifadelerini kullandı.

“Gençleri Ev Sahibi Yapacağız”

Erdoğan, konuşmasında gençlere yönelik konut projelerinden de bahsetti. Erdoğan, “Geçtiğimiz 21 yılda ülkemizde 10,5 milyon yeni konut inşa edilmesini sağlayarak, vatandaşlarımızı güvenli, modern, yüksek standartlı yuvalara kavuşturduk. 1,2 milyonu TOKİ vasıtasıyla, 3,3 milyonu kentsel dönüşüm projeleriyle hayata geçirdik. Ev sahibi olmak isteyen gençleri hayallerine kavuşturacak olan biziz. İlk Evim, İlk Arsam kampanyalarıyla, bedelinin yarısını karşıladığımız dönüşüm projeleriyle kendi evine sahip olma hayaline kavuşmamış kimse bırakmayacağız” dedi.

“Savunma Sanayi Projelerimiz Gençlerimizin Geleceğini İnşa Ediyor”

Erdoğan, savunma sanayi alanındaki başarılara da değindi. Erdoğan, “Gururla saydığımız her savunma sanayi projemiz, gerisindeki tasarım, yazılım, üretim gücüyle gençlerimizin geleceğini inşa eden birer teknoloji lokomotifidir” diye konuştu.

“Bunların Derdi Gençlerimize Ufuk Açmak Değil”

Erdoğan, muhalefete de eleştirilerde bulundu. Erdoğan, "Hayranlık duydukları ülkelerin nasıl kalkındığını bilmeyenler her yatırıma takoz olmaya, her esere düşmanlık etmeye, her hizmeti değersizleştirmeye çalışıyor. Bunların derdi gençlerimize ufuk açmak değil tam tersine gençlerimizin ufkunu kapatarak içinde debelendikleri kin ve nefret bataklığının üzerini örtmektir." dedi.

recep Tayyip Erdoğan gençlik buluşması alevilik ATO congresium