AKP Genel Başkanı Erdoğan: 11 Tane Büyükşehir Belediyen Var, Acaba Adıyaman'a Ulaştılar Mı?

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman Yeni Afet Konutları Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "11 tane büyükşehir belediyenin Adıyaman'a ulaşıp ulaşmadığını sordu.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman Yeni Afet Konutları Temel Atma Töreni’nde yaptığı konuşmada, Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "11 tane büyükşehir belediyenin Adıyaman'a ulaşıp ulaşmadığını sordu.

Erdoğan, Adıyaman'da yaklaşık 50 bin konut ve 23 bin 640 köy evi inşa edeceklerini açıkladı.

Erdoğan, inşa edilecek konut ve köy evi sayısının 56 bin 323'e ulaştığını belirtti ve deprem bölgesi şehirlerin 1 yılda ayağa kaldırma sözünü tutacaklarını sözlerine ekledi. Ayrıca, evi yıkılan veya kullanılamaz hale gelen hiçbir Adıyamanlı vatandaşın mağdur edilmeyeceğinin altını çizdi.

Konuşmasında depremzedelere de değinen Erdoğan, aylık 3 bin lira ile 5 bin lira arasında depremzede vatandaşlara kira ödemesi yapıldığını belirtti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "her şey bedava" söylemiyle ilgili eleştirilerde bulundu.

Erdoğan, yaptıkları konut sayısının 1 milyonun üzerinde olduğunu ve bu konutlardan Kılıçdaroğlu'na bir tane verilebileceğini söyledi.

Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun PKK terör örgütünün parlamentodaki uzantılarıyla kol kola dolaşarak seçime hazırlandığı yönündeki iddialarına yanıt verdi ve cevabın sandıkta verileceğini ifade etti.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Adıyaman'da inşa edeceğimiz konut sayısı yaklaşık 50 bini, köy evi sayısı 23 bin 640'ı bulacak

Yapım sürecini başlattığımız konut ve köy evi sayısı 56 bin 323'e ulaştı.

Bugüne kadar milletimize verdiğimiz her sözü tuttuğumuz gibi deprem bölgesi şehirlerimizi 1 yılda ayağa kaldırma sözümüzü de Allah’ın izniyle yerine getireceğiz

 İster il ve ilçe merkezlerinde, ister köylerde olsun evi yıkılan veya kullanılamaz hale gelen hiçbir Adıyamanlı kardeşimizi mağdur etmeyeceğiz.

Aylık 3 bin lira ile 5 bin lira arasında, yani yılda 36 bin lira ile 60 bin lira arasında depremzede vatandaşlarımıza kira ödemesi yapıyoruz

Bay Bay Kemal'i biliyorsunuz. Bir şey anlatmaya gerek var mı? Şu mübarek Ramazan ayında yalan yanlış beyanlarla, haberlerle ne diyor "biz geleceğiz her şey bedava". 11 tane büyükşehir belediyen var, acaba Adıyaman'a ulaştılar mı? AKP'li belediyeler ilk günden itibaren başkanlarıyla birlikte buradalar.

Bay Kemal PKK terör örgütünün parlamentodaki uzantılarıyla el ele kol kola dolaşıyor mu? Onlarla beraber bu seçime, 14 Mayısa hazırlanıyor mu? Bunlara cevabı nerede vereceğiz? 14 Mayıs’ta sandıkta vereceğiz

Bay Kemal sağda solda diyor ki ‘1 yıl içerisinde bunlar yapılır mı?’ ya Bay Bay Kemal, biz 1 milyonun üzerinde konut yaptık haberin yok. Bu yaptığımız konutlardan eğer arzu edersen bir tane de sana verebiliriz

recep Tayyip Erdoğan kemal kılıçdaroğlu 11 büyükşehir belediyesi adıyaman