AKP Genel Başkanı Erdoğan, Merve Kavakcı'yı Görevden Aldı

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararlar kapsamında, Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu üyelerinden Merve Kavakcı ve Süleyman Gökçe görevlerinden alındı.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararlar kapsamında, Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu üyelerinden Merve Kavakcı ve Süleyman Gökçe görevlerinden alındı. Bu kararların gerekçesi ve detayları henüz açıklanmış değil.

Merve Kavakcı daha önce Malezya Büyükelçisi olarak görev yapmıştı. Ancak 2 Haziran 2022'de merkeze çekilmişti. Daha sonra 13 Ağustos 2022'de Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu üyeliğine atandı. Ancak Erdoğan imzalı son kararla birlikte Kavakcı da görevden alındı.

Aynı kararla Süleyman Gökçe de Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu'ndaki görevinden alındı. Gökçe'nin hangi pozisyona atanacağı veya görevine son verilme nedeni hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Tercüman Kızı; Milletvekili Kardeşi

Merve Kavakcı, 2017 yılında Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi olarak atandı. Kavakcı, bu görevi sırasında birçok kez gündeme geldi.

Kavakcı'nın kızı Fatima Gülhan Kavakcı Abushanab da, Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinde çevirmen olarak yer aldı. Ancak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kavakcı'nın bu görev için uygun olmadığını söyleyerek eleştiri getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirisi sonrası, AKP hükümeti Merve Kavakcı'yı savunarak CHP liderini hedef gösterdi. Kavakcı'nın Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu üyeliği de son dönemlerde sık sık tartışma konusu oldu.

Kavakcı'nın kardeşi Ravza Kavakcı da siyasi hayatında önemli bir yer edindi. Ravza Kavakcı, 2018 genel seçimlerinde AKP İstanbul Milletvekili seçildi.

Ravza Kavakcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) AKP yönetimindeyken Metro A.Ş.'de işe girmesi ve İBB'den aldığı bursla ABD'de doktora yapması ile de gündeme gelmişti. Bu durum da eleştirilere yol açmıştı.

Diğer Görevden Alma ve Atama Kararları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda açıkta bulunan Strateji Geliştirme Başkanlığı'na Mutlu Koç'u atandı.

Türkiye Elektromekenik Sanayi A.Ş. genel Müdürlüğü'nde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılıklarına İrfan Gültekin ve Mehmet Fatih Koşan getirildi.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü 17. Bölge Müdürü Orhan Aslantatar görevden alındı. 17. Bölge Müdürlüğüne ayne yer 16. Bölge Müdürü Mehmet Şerif Ekinci getirildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı'na Ahmet Aslan atandı.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nde 2 Bölge Müdürlüğü'ne 7. Bölge Müdürü Murat Gönenli, 7. Bölge Müdürlüğü'nü de Rifat Silov getirildi.

 

merve kavakcı Ravza Kavakcı Kan süleyman gökçe akp resmi gazete malezya