AKP Genel Başkanı, Küçücük Çocuğa 'Ne Yapacağız Muhalefeti' Diye Sordu; Çocuk, 'Nasıl Yani' Diyerek Yanıtladı

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda depremzede çocuklarla bir araya geldi. Erdoğan, çocuklarla yaptığı sohbette enerji konusunda muhalefeti eleştirdi.

Erdoğan’dan 23 Nisan’da muhalefete eleştiri

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda depremzede çocuklarla bir araya geldi. Erdoğan, çocuklarla yaptığı sohbette enerji konusunda muhalefeti eleştirdi.

‘Enerjide tam bağımsızlık kazanıyoruz’

Erdoğan’ın yanında oturan kız çocuğu, enerji bakanı olarak kendisine sorulan sorulara cevap verdi. Çocuk, Karadeniz’de bulunan doğal gaz rezervinin Türkiye’nin enerjide tam bağımsızlık kazanmasına katkı sağlayacağını söyledi. Erdoğan da çocuğu takdir ederek “Siz çok gayretlisiniz, hele hele Karadeniz gazını çıkardınız ki, artık dışa bağımlılıktan kurtuluyoruz.” dedi.

'Ne yapacağız muhalefeti?; Nasıl yani?'

Erdoğan, muhalefetin Karadeniz gazına ilişkin tutumunu eleştirerek “Ama sayın bakanımın bu muhalefet bizim dilimizden anlamıyor ya. Ne yapacağız onları?” diye sordu. Çocuğun “Nasıl yani?” demesi üzerine Erdoğan şöyle devam etti:

“Biz gazı bulduk diyoruz, onlar diyor ki ‘nerede.’ Karadeniz’de. Nerede, Filyos’ta. Onlara sormak lazım, haritada bizlere Filyos’u gösterin ey muhalefet. Bilmezler. Nerede Filyos? Zonguldak’ta.”

recep Tayyip Erdoğan 23 Nisan enerji bakanı muhalefet