AKP Genel Başkanı: Mutfak ve Sıcak Su Tüketiminde Doğal Gaz, 25 Metreküp Kullanıma Kadar Ücretsiz Olacak

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak Filyos'ta Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni'nde konuştu.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak Filyos’ta Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni’nde konuştu. Erdoğan, Karadeniz gazının ülkenin enerji bağımsızlığı yolunda tarihi bir adım olduğunu belirtti. Erdoğan, vatandaşlara da seçim öncesi doğalgazda indirim ve ücretsiz kullanım vaadi verdi.

"Karadeniz gazı 3 yılda devreye girdi"

Erdoğan, “Dünyanın diğer yerlerinde 6-7 yıl süren keşfedilen gazı kullanılabilir hale getirme süresini biz bu tempoyla 3 yılın altına indirdik.” dedi. Erdoğan, Sakarya Sahası’ndan ilk etapta günde 10 milyon metreküp, ilerleyen süreçte günde 40 milyon metreküp gaz çıkartacaklarını söyledi. Erdoğan, bu başarıda emeği geçen 10 bin personeli ve 50 gemiyi tebrik etti.

"1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz"

Erdoğan şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımızın evlerindeki kullandıkları doğal gazı 1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğal gazın bedeli 1 yıl boyunca faturalardan düşülecek. Bu aynı zamanda, önümüzün yaz olduğunu dikkate alırsak, pek çok hanenin neredeyse hiç doğal gaz faturası ödemeyeceği anlamına geliyor.

1 ay boyunca, Türkiye'nin tamamındaki konutların doğal gaz tüketiminden ücret almayacağız. Mutfak ve sıcak suyun yanı sıra, ısınma dahil doğal gaz tüketiminin tamamını ücretsiz yapıyoruz."

recep Tayyip Erdoğan filyos doğal gaz ücretsiz müjde