AKP Genel Başkanı'ndan Bir "R" Daha: 'Giderlerse Gitsinler' Dediği Doktorları Şimdi Türkiye'ye Çağırıyor

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılında ağır çalışma koşulları nedeniyle yurt dışına giden doktorlara yönelik 'Varsın giderlerse gitsinler. Biz de yeni yetişen hekimlerle, asistanlarla götürürüz' sözleriyle tepki çekmişti. Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından RTÜK tarafından hazırlanan bir kamu spotunda Erdoğan'ın doktorlara Türkiye'ye dönmeleri için çağrı yaptığı ortaya çıktı.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılında ağır çalışma koşulları nedeniyle yurt dışına giden doktorlara yönelik “Varsın giderlerse gitsinler. Biz de yeni yetişen hekimlerle, asistanlarla götürürüz” sözleriyle tepki çekmişti. Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından RTÜK tarafından hazırlanan bir kamu spotunda Erdoğan’ın doktorlara Türkiye’ye dönmeleri için çağrı yaptığı ortaya çıktı.

RTÜK Üyesi Taşçı: Değdi mi Onca Kalbi Kırmaya?

RTÜK’ün CHP kontenjanından üyesi olan İlhan Taşçı, kamu spotunun detaylarını Twitter hesabından paylaştı. Taşçı, “Dr. istifalarını ‘Giderlerse gitsinler. Biz de yeni yetişen hekimlerle götürürüz’ diye eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Sizi yuvanıza, ülkenize dönmeye davet ediyorum’ çağrısını içeren kamu spotunu RTÜK televizyonlarda yayınlanmak üzere onayladı. Değdi mi onca kalbi kırmaya!” ifadelerini kullandı.

Kamu Spotu Ne Zaman Yayınlanacak?

RTÜK tarafından onaylanan kamu spotunun ne zaman ve hangi kanallarda yayınlanacağı henüz bilinmiyor. Kamu spotunun içeriği ve Erdoğan’ın doktorlara yönelik sözleri sosyal medyada da tartışma konusu oldu. Bazı kullanıcılar Erdoğan’ın doktorlara karşı tutarsız davrandığını ve özür dilemesi gerektiğini belirtirken, bazı kullanıcılar da Erdoğan’ın doktorlara sahip çıktığını ve çağrısının olumlu olduğunu savundu.

ilhan taşçı recep Tayyip Erdoğan doktorlar giderlerse gitsinler kamu spotu RTÜK