AKP Genel Başkanı Seccade Şovlarına Başladı: İlk Durak Bağcılar

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Bağcılar Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmanın ardından seccade hediye edildi. Törendeki önemli anlardan biri de Erdoğan'ın seccadeyi kaldırıp, Kemal Kılıçdaroğlu'na göndermede bulunması oldu.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Bağcılar Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmanın ardından seccade hediye edildi.

Erdoğan, seccadeyi hediye eden AKP'li Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir'in elinden aldı ve "Bu seccade ayakkabılarla basmak için değil. 15 Mayıs'ta inşallah şükür namazını bu seccadede kılabiliriz." dedi.

Erdoğan Pensilvanya Vurgusu Yaptı

Erdoğan konuşmasında, "Bugün Cumhur İttifakı ile bir yola çıktık. Bu yolculuğu 14 Mayıs'ta sizler çok farklı bir şekilde şahlanışa çevireceksiniz. 40 gün içerisinde birileri seccadenin üzerine ayakkabılarıyla basabilir. Onlara göre meşrudur. Yapabilirler. Talimatı Pensilvanya'dan alıyorlar. Bunlara en güzel cevabı aziz milletim 14 Mayıs'ta verecektir." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun seccadeye basması gündem olmuştu. Kılıçdaroğlu, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Yine Akşener'e Yüklendi

Erdoğan, konuşmasında İYİ Parti lideri Meral Akşener'e de sert eleştiriler yöneltti. Akşener'in Hatay'daki hastaneler hakkında yaptığı açıklamalara değinen Erdoğan, "Hanımefendi çıkmış bizim Hatay'da yaptığımız hastanelerle dalga geçiyor, önce gel Çam Sakura'yı gör. Allah düşürmesin ama... Hiç gezdin mi oraları?" diyerek tepki gösterdi. İstanbul İl Teşkilatı'nın kurşunlandığı yalanını ifade eden Akşener'in ahlaksızlık ve adilik yaptığını belirten Erdoğan, gerçeğin ortaya çıktığını söyledi ve özür dilemesi gerektiğini vurguladı.

recep Tayyip Erdoğan kemal kılıçdaroğlu seccade meral akşener bağcılar