AKP Genel Başkanı Soğan Paradoksundan Çıkamıyor: Bay Kemal, Sen Soğanın Lezzetini Bilir Misin?

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.  

Erdoğan, "Çıkmış 'Bay Bay Kemal' ne diyor? Soğan da soğan, patates de patates... Ya 'Bay Bay Kemal', sen soğanı şöyle masanın üzerine koyar, ondan sonra şöyle yumruğunla vurur onun lezzetini alabilir misin? Ya biz öyle yetiştik, biz soğanımızı öyle yedik. Ama 'Bay Bay Kemal' bu tırlar olmasa, bu uçaklar olmasa, bu yollar olmasa acaba siz bütün bu patatesi, domatesi ne ile taşıyacaktınız?" dedi.

"Türkiye'nin atılımlarının önünü kesmek için her yolu denediler"

Erdoğan, Türkiye'nin her dönemde kendisine bağımlı kalmasını isteyenler olduğunu belirterek, "Türkiye'nin atılımlarının önünü kesmek için her yolu denediler. Vesayetin ayak oyunlarından terör örgütlerinin kanlı saldırılarına, darbe teşebbüslerinden ekonomik tuzaklara kadar kullanmadık araç bırakmadılar. Milletimizle verdiğimiz mücadele ile hepsinin üstesinden geldik" diye konuştu.

"Karşımızda yedili bir koalisyon var"

Erdoğan, yeni bir seçimin arifesinde Türkiye'nin rayından çıkartılmaya çalışıldığını söyleyerek, "Bu defa karşımızda ne var? Yedili bir koalisyon var. Ne ararsan bulunur, derde devadan gayrı. Öyle mi? Bu masada terörle kol kola olanlar var mı? CHP terörle kol kola. İP terörle kol kola. O yavrucuklar var. Onlar da zaten tamamen istikameti kaybetmişler, ne yaptıklarının farkında değiller. Yani kardeşlerim anlatacağım, tabii buna bir de PKK’sından FETÖ’süne bu masaya alenen destek veren terör örgütlerini ilave etmek lazım. Daha sapkın akımları, sosyal medya mecralarını, Londra tefecilerini ve oradaki bütün eroin kaçakçılarını, Batı’daki yönetimleri saymıyorum bile. Peki, ne istiyor bunlar? Türkiye düşük teknolojili, düşük katma değerli üretimleri yapsın, ama yüksek teknoloji, yüksek katma değer alanına girmesin istiyorlar. Yani, İHA, SİHA yapmasın, Akıncı yapmasın, başka, Kızılelma yapmasın. Bitmedi, TCG Anadolu’yu da yapmasın. TOGG yapmasın. Öyle alıştılar ya. Yıllar yılı bu ülkeyi öyle yönetmediler mi? Bu CHP, bunlar böyle yönetmediler mi? Bunlar bu ülkede bir toplu iğne dahi üretemediler."

akp recep Tayyip Erdoğan kemal kılıçdaroğlu soğan patates