AKP Genel Merkezi'nde Çalışan Çaycı 3 Vatandaşı İş Vaadiyle Dolandırdı

TAKİP ET

AKP Genel Merkezi'nde çalışan bir çaycı ve temizlik işçisi, üç vatandaşı iş vaadiyle dolandırdı.

AKP Genel Merkezi'nde çaycı ve temizlik işçisi olarak görev yapan Nazif Ç. ve Mesut T. hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından üç kişiyi yakınlarını işe sokma vaadiyle 113 bin lira dolandırdıkları iddiasıyla dava açıldı.

Başsavcılık iddianamesinde Mesut T.'nin vatandaşlardan para aldığını kabul ettiği ancak parayı borç olarak aldığını iddia ettiği, Mesut T.'nin daha önce benzer şekilde vatandaşları dolandırdığı ve hakkında bu nedenle açılan davalar bulunduğu belitildi.

İddianameye göre mühendislik konusunda danışmanlık veren bir firmanın patronu olan A.İ.B. AKP Genel Merkezi'nde temizlik işçisi ve çaycı olarak çalışan Mesut T. ile 2019 yılında tanıştı. 

113 Bin Lira Dolandırdı

Yakınlarını işe sokabileceğini söyleyerek A.İ.B.'den 33 bin, ortağı F.Ç.'den 60 bin lira para alan Mesut T., A.İ.B.'nin kayınbabasının arkadaşı İ.K.'dan da oğlunu işe sokabileceğini söyleyerek 10 bin lira aldı ancak söz konusu kişilerin hiçbir yakını işe giremeyince şikayetçi oldular.

Soruşturmada paraların borç olduğunu söyleyen Mesut T. hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 10 yıl hapis cezası talep edildi. Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti.

akp genel merkezi çalışanı işçi çaycı iş vaadiyle dolandırdı