AKP Grup Başkanvekili: 2021'de Hayvan Hakları Düzenlemesini Gündeme Alacağız

TAKİP ET

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, 2021 yılında hayvan haklarıyla ilgili yasal düzenlemenin gündeme alınacağını ifade etti.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Meclis'te basın toplantısı düzenleyerek TBMM'nin gündemine ilişkin bilgi verdi. Özkan, terörizm finansmanının kurutulmasına ilişkin kanun teklifinin bu hafta Genel Kurul gündemine geleceğini belirtti. Hafta sonu da çalışma kararı alacaklarını açıklayan Özkan, bu hafta çalışmaların tamamlanması halinde haftaya Meclis'in çalışmalarına kısa bir ara vereceğini ifade etti.

Özkan, ayrıca hayvan hakları ile ilgili düzenleme üzerindeki çalışmaların tamamlandığını belirterek, "Hayvan hakları ile ilgili düzenleme üzerinde süren çalışmalar tamamlandı. Bunun da müjdesini vermek isterim. Hayvan hakları ile ilgili çalışma Grup Başkanvekilimiz Özlem Zengin tarafından yürütüldü. Çalışma son aşamasına geldi. 2021’in ilk çeyreğinde bu yasal düzenlemeyi gündeme alacağız" şeklinde konuştu.

'Diktatör' Sözlerine Tepki

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik 'diktatör' sözlerine ilişkin de Özkan, şu ifadeleri kullandı:

"CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, buradan bazı hadsiz ifadelerle Cumhurbaşkanımıza yakıştırmalarda bulundu. Bir kişinin çıkıp Sayın Cumhurbaşkanımıza bir hadsizlikle 'diktatör' yakıştırmasını yapması tek başına yetmez; bunun altını doldurmalısınız.

Ben soruyorum; acaba Özgür Özel, Sayın Cumhurbaşkanımıza göreve geldiği andan beri sürekli anayasal ve reformlar yapmak suretiyle milli iradenin hakimiyetini güçlendirmesi, vesayetle, cuntalarla derin ve paralel yapılarla mücadele ettiği için mi bu yakıştırmayı yaptı?

Özgür Özel’in şunu demesi lazım; 'Açık oy, gizli sayımla göreve gelenler, göreve geldikten sonra 15 seçimi kaybedip koltuğunda oturanlar, milletin inanç değerleri ile kavga ortaya koyanlar diktatörün ta kendisidir.' Dünyada diktatörler ne iş yapar diye baktığınızda; milli iradeyi örseler, vesayet kurumları derin ve paralel yapılar, darbecilerle hareket eder. Kurultaya girerler, parti içi muhaliflere tavsiye  girişimden bulunurlar."

cahit özkan akp grub başkanvekili hayvan hakları düzenlemesi tbmm özgür özel diktatör erdoğan franco