AKP Grup Başkanvekili Turan: 4. Yargı Paketini Geçirdik

TAKİP ET

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi.

TBMM düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalarda "İşsizlik oranımız büyük, bundan rahatsızız" diyen Bülent Turan, işsizliğin düşmesini umduklarını belirtti.

Erdoğan'ın Diyarbakır'da "Biji Serok Erdoğan" sloganlarıyla karşılanması hakkında konuşan Bülent Turan, "Yanlış bilmiyorsam serok, ‘başkan’ demek. O zamanki kavgalar bambaşkaydı" dedi.

"4. Yargı Paketi’mizi geçirdik" diyen Turan, "Hemen ardından Hayvanları Koruma Kanun Teklifi’mizi geçirdik. Bu hafta ilk olarak Turizm Teşvik Kanun Teklifi’ni görüşmeyi planlıyoruz. Turizm, ülkelerin gelişmesine katkı sunan çok büyük imkan. Sorunları çözmek istiyoruz. Bizler de, salgından dolayı zor günler geçirdik" ifadelerini kullandı.

Torba yasayla OHAL yetkilerinin devam ettirileceği eleştirilerine cevap veren Turan, "Öncelikle OHAL asla devam etmiyor. OHAL usulü içeriği bambaşka. OHAL’i biz kaldırdık. AK Parti öncesi 46 kez uzatılan OHAL uygulamasını kaldırdık. Fakat önümüzde 15 Temmuz gibi bir darbe girişimi oldu. Bu izleri silmek hepimizin görevi. OHAL olmasaydı FETÖ ile mücadelede zaaf olur muydu ben size sormak istiyorum. AK Parti olarak her zaman haktan hukuktan yana olmak istedik. Olağanüstü değil olağan tercih ettik. FETÖ dışında hiçbir olağanüstü teklifimiz olmadı. Çok ciddi mücadeleler verdik. Bu teklifte zaruri hükümler olmasın isterdik ancak karşımızda neredeyse 50 yıllık örnek var. Yeniden yapılanmasına imkan verilmemesi için bu adımlar gerekir. Tehdit geçmiş değil ama OHAL 2018’de kalktı. Daha bu sabah FETÖ ile mücadelede TSK içi yapılandırmada 47 ilde operasyon yapıldı. Bu keyfi değil zaruri bir uygulama" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun isminin cumhurbaşkanı adaylığı için zikredilmesine ilişkin konuşan Turan,  "Ben aday olmayacağını, olamayacağını düşünüyorum. Ne Demirtaş’ın ne Meral Hanım’dan izin almadan bu adımı atamayacağını düşünüyorum. Hiçbir umudum yok. Bu çıkışı yapması ‘sakin olun ben varım’ olarak yorumluyorum. Kılıçdaroğlu’nun aday olacağı tek yer CHP’nin kongresi" diye konuştu.

AKP Grup Başkanvekili Turan 4. Yargı Paketini Geçirdik