AKP Grup Başkanvekili: Vatandaş İdam İstiyorsa Getirmek Zorundayız

TAKİP ET

Yıllardır AKP ve MHP tarafından ortaya atılan idam cezası son günlerde tekrardan sıkça konuşuluyor. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan da idam cezasına yönelik açıklamalarda bulundu.

Vatandaşın ciddi meselelelerinden ziyada sürekli sahte gündemler üzerinden politika üreten AKP ve MHP, her sıkıştığında idam cezasının yasalaşması konusunu açıyorlar. Çağ dışı olarak görülen ve yargı hatalarını geri çevrilemez hale getirilen idam cezası yine gündemde.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “Eğer vatandaşlarımız ülke barışını tehdit eden, huzurunu tehdit eden suçlarla ilgili idam cezası istiyorsa biz de parlamentoda bunun gereğini yapmak zorundayız” dedi.

Cahit Özkan, Denizli’de gazetecilere yaptığı açıklamada, “Eğer vatandaşlarımız ülke barışını tehdit eden, huzurunu tehdit eden suçlarla ilgili idam cezası istiyorsa biz de parlamentoda bunun gereğini yapmak zorundayız. Uluslararası hukuk da buna saygı duymak zorunda. Biz de gereğini en yakın zamanda hayata geçirmek suretiyle yapacak, toplumsal barışımıza, vatandaşlarımızın adalet beklentisine uygun hukuk inşaası üretmeye devam edeceğiz” dedi.

idam cahit özkan vatandaş