AKP Hani İlçe Binasına Saldıran Kişi Parti Yöneticisinin Yeğeni Çıktı

TAKİP ET

AKP'nin Hani İlçe Başkanlığı'na molotoflu saldırı gerçekleştiren 2 kişiden birisinin parti yöneticisinin yeğeni olduğu ortaya çıktı.

Dün akşam saat 21.00 sıralarında Diyarbakır'ın Hani ilçesindeki AKP ilçe binasına molotof kokteyli atıldı. Parti çalışanlarının da içeride olduğu binaya yapılan saldırıda yaralanan olmadı.

Güvenlik kameralarına yansıyan saldırı görüntülerinde yüzü açık bir saldırganın AKP ilçe binasına molotof kokteylini attıktan sonra hızla uzaklaştığı görüldü.

Saldırı hakkında soruşturma başlatan polis ekipleri, güvenlik kameralarına yakalanan saldırganın Mahmut Evren ve ona gözcülük yapan kişinin de Şemdin Barin olduğunu tespit etti. 

Saldırıyı gerçekleştirdikleri belirlenen Evren ve Barin gözaltına alındı. Saldırıda gözcülük yapan Barin'in AKP İlçe Teşkilatı yönetiminde olan Ali Barin’in yeğeni olduğu öğrenildi. 

Barin'in AKP'li isimle olan akrabalık ilişkisi, saldırının kurgu olabileceği ihtimalini akıllara getirdi.

AKP'li İsimler Saldırıyı Kınadı

Şahısların gözaltına alınmasının ardından açıklama yapan AKP Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın, saldırının HDP İzmir İl Örgütü binasına yapılan saldırı ile ‘bağlantılı’ olduğunu iddia ederek, "Dün İzmir HDP İl binasına yönelik yapılan iğrenç saldırının bir benzeri, bu gece Diyarbakır’ımızda AKP Hani İlçe teşkilatımızın binasına yönelik olarak yapılmaya çalışıldı. İçeride bulunan kardeşlerimizin şans eseri yara almadan kurtulabildiği bu iğrenç saldırıyı, tıpkı dün yapılan saldırı da olduğu gibi; AKP Diyarbakır İl Başkanlığı olarak lanetliyoruz” dedi.

AKP’li Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale, “Yeniden nifak tohumu ekmek isteyen karanlık güçler, halkımızın huzurunu bozamayacak ve emellerine ulaşamayacaktır. Saldırıyı lanetliyorum” şeklinde açıklama yaptı.

 

akp diyarbakır hani ilçe teşkilatı saldırı yeğeni mahmut evren şemdin barin