AKP Harikalar Diyarında: "Türkiye gerçekten çok iyi durumda"

TAKİP ET

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AKP Milletvekili Cevdet Yılmaz Bingöl'de bir restoranda yaptığı açıklamada, "Türkiye gerçekten çok iyi durumda" ifadelerini kullandı. AKP'li vekilin herhangi rahatsızlığı olmadığı öğrenildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AKP Bingöl Milletvekili Yılmaz, Bingöl'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yılmaz, Avrupa'nın çok ciddi büyüme endişesi içinde olduğunu ve Türkiye’nin sanayisiyle, turizmiyle, tarımıyla, istihdamıyla, ihracatıyla büyümeye devam ettiğini söyledi. AKP'li vekil, "2023 ve sonrasında da Türkiye büyümeye devam edecek. Belli bir eşiğe gelmiş durumda. Bu eşiği atlamamız gerekiyor. Gelişmekte olmakta olan ülkeler liginden gelişmiş ülkeler ligine geçmemiz gerekiyor" diye konuştu.

"ÇOK ŞÜKÜR KAMU BORÇ STOKUMUZ İYİ BİR NOKTADA"

Türkiye'nin kamu borç oranının 2023'te düşmesini beklediğini belirten Yılmaz, “Tüm dünyaya baktığınızda böyle bir durum var. Türkiye'ye baktığımızda ise çok şükür bütçemizin de kamu borç stokumuzun da iyi bir noktada olduğunu ifade edebilirim. Avrupa'ya baktığınızda kamu borçlarının milli gelire oranı yüzde 90 civarında, bazı ülkelerde yüzde 100’ün üzerinde, gelişmekte olan ülkelerin kamu borç stokunun gelire oranı yüzde 60'ların üzerinde. Türkiye'nin kamu borç oranı ise geçen yıl yüzde 40 civarındaydı. Bu yıl biraz daha düşmesini bekliyoruz. Yüzde 35-36'lara kadar gerilemesini bekliyoruz."  ifadelerini sözlerine ekledi. 

AKP'li vekilin bu açıklamaları yaparken herhangi bir rahatsızlığının olmadığı öğrenildi. 

 

 

 

Cevdet Yılmaz Bütçe Kamu borcu ekonomik kriz