AKP: HDP Kimi İsterse Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı O Olacaktır

TAKİP ET

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, tuhaf açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de muhalefetin talebiyle erken seçim tartışmaları alevlenirken, Cumhur İttifakı bileşenleri ve taraftarları Millet İttifakı'nın çıkaracağı cumhurbaşkanı adayını tartışmaya hız kesmeden devam ediyor.

Son olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gazetecilerle bir sohbet toplantısı gerçekleştiren AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan "Görülen o ki HDP kimi isterse Millet İttifakı'nın adayı o olacaktır. Millet İttifakı'nın adayı, aynı zamanda HDP’nin dile getirdiği 'özgürlük ittifakı'nın da adayı olacaktır" diye konuştu.

İmamoğlu'nun Fatih Sultan Mehmet'e Benzetilmesine Tepki

Meral Akşener'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Fatih'e benzetmesine de tepki gösteren Turan, "Durum o kadar absürt hallere geldi ki, belediye başkanını parlatmak için tarihin akışını değiştirmiş, bir cihan padişahına benzetmeye kadar gitti" dedi.

Millet İttifakı'nın adayını seçime henüz 2 yıl varken açıklamamasını da yorumlayan Turan "Bu adayı açıklamama sebeplerinin bir seçim stratejisi olduğunu düşünmüyorum. Tamamen hazırlıksız olmaları ve ittifakın diğer paydaşının onayını almamalarından kaynaklı" şeklinde konuştu.

"Dün 'İktidara geldiğimizde HDP’ye 1-2 bakanlık verebiliriz' diyen CHP’nin bugün adayını HDP belirliyor" diyen Turan "Kendi aralarında bir mutabakata varamayanlar, ülke yönetimine talip. Trajikomik bir durum" ifadelerini kullandı.

AKP HDP Kimi İsterse Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı O Olacaktır