AKP İçinde İhale Kavgası: AKP'li Üye, AKP'li Belediyenin Yolsuzluğunu Ortaya Çıkardı

TAKİP ET

AKP'li eski Şanlıurfa Eyyübiye Belediye Meclisi Üyesi Bilal Tekatlı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin yolsuzluğunu ortaya çıkardı.

AKP'li eski Şanlıurfa Eyyübiye Belediye Meclisi Üyesi Bilal Tekatlı, AKP'li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Suruç'taki kanalizasyon ve yağmur suyu şebekelerinin inşaatı için düzenlenen ihalede usulsüzlük yapıldığını açıkladı.

Yapılan ihalenin sonucuna ilişkin bilgi formunu paylaşan Tekatlı, "İhale 4. sıradaki firmaya verildi. Aradaki 5 milyon euro kimlerin cebine gitti? Urfalılar adına soruyoruz" tepkisini gösterdi.

"Milyonlar Kimin Cebine Gitti?"

AKP'li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği ihaleye ilişkin bilgi formunu yayımlayan Tekatlı'nın paylaştığı bilgilere göre ihale 10 milyon 353 bin euro ile en düşük fiyat teklifini veren Kural ARGE-MST iş ortaklığına verilmeyerek 15 milyon 599 bin euro teklif veren Asil İnşaat-Çeltikçioğlu İnşaat ortaklığına verildi.

Bu bilgi formunu paylaşan Tekatlı, "Suruç altyapı ihalesinde dönen büyük rantı ve usulsüzlükleri aylar önce yazdık. Ama troller ve rantçılar bize saldırdı. Gelinen noktada biz haklı çıktık. İhale 4. sıradaki firmaya verildi. Aradaki 5 milyon euro kimlerin cebine gitti? Urfalılar adına soruyoruz" ifadelerini kullandı.

akp içinde rüşvet ihale kavgası akpli belediye meclis üyesi belediye şanlıurfa eyyübiye yolsuzluğunu ortaya çıkardı