AKP İktidarı Görmeye Tahammül Edemediklerine Yer Verdiği İstanbul Tanıtım Videosuyla Turist Çekmeye Çalışıyor

TAKİP ET

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'İstanbul' filminde yer alan görüntülerde AKP iktidarının eleştirdiği unsurların yer alması tepki topladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'un tanıtıldığı bir video yayımladı. Ancak Bakanlık tarafından yayımlanan 'İstanbul' tanıtım filminde, AKP iktidarının yok etmeye çalıştığı unsurlar kullanıldı. 

Türkiye turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı tarafından yapılan "İstanbul" isimli yeni tanıtım filminde İstanbul'un tarihi ve turistik alanlarını anlatan görüntülerin yanında gerçeklikle ilişkisi olmayan görüntülere yer verildi.

Renkli gece hayatı, sokak ortasında dans eden kadınlar ve bale gösterilerinin olduğu tanıtım filmi iktidarın silmeye çalıştığı tüm unsurları turist çekmek için kullanmaya çalışması olarak yorumlanıp tepki topladı.

 

 

Balerine Soruşturma Açılmıştı

İş insanı Leyla Alaton’un sosyal medyada Ayasofya Müzesi’nde bale pozu paylaşmasının ardından konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Ayasofya Müzesi resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İlgili mevzuatımız çerçevesinde müzemizde turizm firmalarından gelen talepler doğrultusunda akşam saatlerinde özel açılışlar gerçekleşmektedir. Nitekim 05 Ocak 2019 tarihinde gerçekleşen akşam açılışında, ziyarete gelen bir bayan tarafından, bir bale hareketi olan ‘spagat' figürü müze içerisinde yapılmış ve diğer ziyaretçiler tarafından fotoğrafı çekilmiştir. Bu husus sosyal paylaşım sitelerine yansımış ve tarafımızca konu hakkında gerekli incelemeler başlatılmıştır" denilmişti.

 

istanbul tanıtım videosu kültür ve turizm bakanlığı balerin bale