AKP İktidarı Şimdi de Barajları Satmaya Başladı

TAKİP ET

Muğla'da Akköprü Barajı özelleştirme kapsamına alındı.

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Akköprü Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazların işletme hakkının verilmesi yöntemi ile özelleştirilmesi hakkında açıklama yaptı. 

Karardan vazgeçilmesi çağrısında bulunan Erbay, "Köyceğiz ilçesi sınırları içerisinde kalan ve Dalaman çayı üzerinde bulunan Akköprü Barajı’nın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na devredildiğini ve özelleştirilmesi için ihaleye çıkıldığını öğrendik. Akköprü Barajı Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca bölgelerini besleyen en önemli su kaynaklarında birisidir. Bu baraj bölgedeki tarımsal sulama için çok önemlidir. Akköprü Barajı 142 bin hektar tarım alanının sulanmasını sağlamaktadır. Binlerce insan tarımsal üretimle hayatını kazanmaktadır" dedi.

Elektrik Dağıtım Ücretleri Fahiş Fiyatlarda Artırıldı

Daha önce konu hakkında uyarılarda bulunduklarını ancak uyarılarına uyulmadığını belirten Erbay, "Enerji en temel ihtiyaçlarımızdan birisidir. Ancak daha önce elektrik dağıtımı özelleştirilirken defalarca uyarmıştık. Maalesef bu uyarılarımız yetkililer tarafından dikkate alınmadı. Özelleştirme sonucunda elektrik dağıtım ücretleri fahiş oranda arttırıldı.  Şimdi de en temel ihtiyaçlardan biri olan enerjide bunu yapıyorsunuz. Yine bu barajın özelleştirilmesiyle elektrik fiyatları da artacak. Bu özelleştirmenin maliyeti vatandaşın sırtına zam olarak yüklenecek. Ayrıca tarlasını sulamak için elektrik kullanan çiftçimize de yük olarak binecek" dedi.

AKP Ülke Değerlerini Satıyor 

Krizlerden çıkmanın yolunun varlıkları satmak olmadığını söyleyen Erbay, "Yıllardır büyük emek ve çaba gösterilerek inşa edilen Cumhuriyetin birçok kazanımı AKP eli ile özelleştirilmektedir. Ülkemizde ne kadar stratejik kurum varsa satıldı. Şimdi de sıra baraj ve enerji santrallerine geldi. Enerji, dünya için hayati öneme sahiptir. Hele ki doğa dostu hidroelektrik santralleri çok daha büyük öneme sahiptir. Ancak AKP iktidarının yanlış ekonomi politikaları nedeniyle ülkemiz her geçen gün daha büyük krizlere sürüklenmektedir. Bu krizlerden çıkmanın yolu miras yedi bir şekilde bu ülkenin varlıklarını satmak değildir" ifadelerini kullandı.

Erbay sözlerinin devamında barajın satılmasının ülkenin çıkmaza girdiğinin göstergesi olduğunu ve AKP'nin kendini kurtarmaya çalıştığını söyledi.

akp muğla akköprü baraj özelleştirme satılma köyceğiz