AKP İktidarında Koyunlar da Gözaltına Alındı

TAKİP ET

CHP'li Mahmut Tanal, Urfa'da TİGEM'in arazisinde otladıkları gerekçesiyle çok sayıda koyunun 'gözaltına alındığını' söyledi.

Gözaltına almayı 'huy' edinen AKP iktidarı gözaltına alacak insan kalmayınca hırsını koyunlardan aldı. Mart ayında Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde kurulu bulunan, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki TİGEM Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü arazisinde otladıkları gerekçesiyle 100 koyun gözaltına alınmış, tepkiler üzerine 35 koyun serbest bırakılmıştı. 

Benzer olayların çevre köylerde de sık yaşandığını ve koyunların serbest bırakılması için para istendiğini belirten CHP'li Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından iktidara tepki gösterdiği konuşmasını paylaştı.

Jandarma Koyun Peşinde Koşuyor

Tanal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Jandarmanın görevi; emniyet ve asayiş ile kamu düzenini sağlamak, suç ve suçlularla mücadele etmektir. Ancak Şanlıurfa Ceylanpınar’da jandarma ne yapıyor? TİGEM arazisine komşu köylerde koyun kovalıyor, koyunlara gözaltı işlemi uyguluyor! Koyunlar suç mu işliyor, koyunlar kamu düzenini mi bozuyor? Hayvanların cezai sorumluluğu yoktur.

Gözaltı işlemi hangi kanuna göre yapılıyor? Ceylanpınar’da TİGEM arazisinde otladıkları bahanesiyle köylünün koyunları jandarma aracılığıyla toplanıyor, hapsediliyor. Koyunları gözaltına almak, aç bırakmak, cezalandırmadır. Koyunları özgür ortamından alıp hapsediyorsunuz. Ceza kanunumuzda böyle bir müeyyide yok. Hayvan hakları ihlal ediliyor.

Bu arada aldığımız son bilgiye göre, şu an özellikle sürülerdeki koçlar götürülüp ‘TİGEM Hayvan Cezaevi’ne konuluyor! Koçların serbest bırakılması için 500 TL isteniyor. Vatandaş 500 TL’yi nereden bulup koçunu kurtaracak! Böyle bir adalet anlayışı, böyle bir düzen olmaz!" ifadelerini kullandı. 

Gözaltına Alınmayacak Olan Ne Kaldı?

AKP iktidarı sayesinden koyunların bile gözaltına alındığını söyleyen Tanal, ''AKP iktidarında koyunlar da gözaltına alındı, koyunlar da cezaevi gördü. Gözaltına alınmayacak olan ne kaldı?'' diyerek tepkisini gösterdi. 

urfa tigem koyun gözaltı chp mahmut tanal twitter