AKP İl Başkanını Karakolda Törenle Karşılayan Komutan Görevden Alındı

TAKİP ET

AKP Tunceli İl Başkanı Özaydın'ı askeri törenle karşılayan karakol komutanı görevden alındı.

AKP Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın, AKP Çemişgezek İlçe Başkanı ve AKP'li Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız, Çemişgezek Gedikler Jandarma Karakolu'nu ziyaret etti.

Ziyarette AKP İl Başkanı Özaydın askeri törenle karşılandı.

AKP İl Başkanı Jandarma Karakolunda Askeri Törenle Karşılandı


Özaydın'ın törenle karşılanmasına tepki gösteren CHP Tunceli İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, "Bir siyasi parti il başkanı karakolu ya da bir kurumu ziyaret edebilir bunlar normal şeyler. Ama bir il başkanının karakola giderken tören kıtası tarafından karşılanıp il başkanını selamlanması skandal bir olaydır" dedi.

"AKP Bütün Kurumları, Kurum Geleneklerini Bozdu"

Türk ordusunda görülmemiş bir olay yaşandığını belirten Çelik, "Ne yazık ki AKP her kurumu dejenere ettiği gibi askeri birliklerimizi de kural dışı kaide dışı uygulamalara maruz bırakıyor. Bu durumu şiddetle kınıyoruz. Ordumuza burada bir şey söylemek istemiyoruz fakat AKP zihniyeti bütün kurumları, kurum geleneklerini bozdu. Ben bu görüntüyü oradaki komutanlara da yakıştıramadım. AKP'nin Türkiye'yi getirdiği bir durumdur bu. Komutan da Türkiye'nin geldiği duruma bakarak kendisini konumlandırıyor. AKP, ordumuzu siyasallaştırıyor maalesef. Kurumlar yozlaştırılıyor, siyasallaştırılıyor bu da AKP iktidarının getirdiği bir sonuçtur" ifadelerini kullandı.

Görevinden Alındı

Tepkilerin yükselmesinin ardından Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada Gedikler Jandarma Karakol Komutanlığı ile ilgili "gerekli işlemlerin başlatıldığı" belirtildi. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra karakol komutanının görevinden alındığı bildirildi.

akp il başkanı tunceli çemişgezek ilçe gedikler karakol komutanı görevden alındı