AKP ile Mümkün: Yolu Yarım Bırakan Müteahhite Tamamlamadığı İşi Tamamlaması İçin Ek İhale Verildi

TAKİP ET

Yapımı yarım bırakılan 39 kilometrelik Yenikent-Temelli Yolu'nda işi tamamlamayan müteahhite yarım bıraktığı işi tamamlaması için ek ihale verilerek para aktarıldı.

Ankara çevreyolunda oluşan trafiği rahatlatmak amacıyla planlanan 39 kilometrelik Yenikent-Temelli Yolu'nda ancak AKP ile mümkün olabilecek bir durum yaşandı. İhale gereği 249 milyon lira karşılığında 2021 yılında tamamlanması gereken yolu, müteahhit bitiremeyince 299 milyon liralık ek bir ihale düzenlenerek aynı müteahhite verildi.

İlk İhale 2017'de Yapıldı

27 firmanın katıldığı "Yenikent-Temelli Yolu (Enerji İletim Hatları Deplase İşleri Dahil) KM 0+000 – 39+699,79 Kesiminin Yapımı" ihalesi 2017 yılında gerçekleştirildi.

"Belli İstekliler Arasında" usulüne göre yapılan ihalede 320 milyon lira yaklaşık maliyet belirlendi ve Onur Taahhüt ve Yedigöze İnşaat ortaklığı 249 milyon liraya ihaleyi kazandı.

6 Nisan 2017'de imzalanan sözleşmeye göre, yapım çalışmalarının 24 Nisan 2017'de başlaması ve 5 Ağustos 2021 tarihinde tamamlanması gerekiyordu.

Bitmeyen Yolu Törenle Açtılar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla henüz 10 kilometresi eksik olan yol törenle açıldı. "Yenikent-Temelli Yolu Açılış Töreni" olarak aktarılan törende Karaismailoğlu, yolun 29 kilometrelik kısmının açıldığını söyledi.

Bitmeyen Yola Ek İhale

Bir türlü tamamlamayan proje için 15 Mart'ta, yasanın önceden öngörülemeyen olağanüstü durumlarda kullanılması için şart koştuğu “21/b Pazarlık” usulüyle gizli bir 'ikmal' ihalesi yapıldığı ortaya çıktı.

Sadece 'ikmal (tamamlama)' ibaresinin eklendiği ihale, ilana çıkmadan yapılarak yolu tamamlamayan Onur Taahhüt'e verildi.

Aynı müteahhite yolu tamamlaması için 299 milyon 234 bin lira daha aktırılırken, yolun yapılması için yeni tarih de 14 Ekim 2023 olarak belirlendi.

 

yenikent-temelli yolu usulsüzlük onur taahhüt inşaat şirketi ihale verildi ikmal tamamlama aynı şirkete yarım bırakan açılış töreni