AKP İlk Metaverse Toplantısını Yaptı

TAKİP ET

AKP, ilk metaverse toplantısını yaptı. Toplantıya AKP Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal ve Mustafa Elitaş ile AKP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri katıldı.

AKP'deki ilk metaverse toplantısı yapıldı. Toplantıya Mahir Ünal ve Ömer İleri parti genel merkezindeki farklı odalardan, Elitaş ise TBMM'den katıldı.

Toplantıda konuşan İleri, metaversenin uzun zaman önce gündeme geldiğini, gelişen teknolojilerle son dönemde popülerlik kazandığından bahsetti.

Sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve blokzincir teknolojilerinin bu ortamın yapı taşları olduğunu aktaran İleri, "Özellikle blokzincir teknolojileri ile bu dijital varlıklar veya dijital mülkiyet kavramının mümkün olduğu anlaşılmıştır ve bu bağlamda metaverse çalışmaları hız kazanmıştır" dedi.


"Türkiye Bu Alanda Liderlik Edebilir"


"Bu alanın yeni başlayan bir alan ve hızla gelişecek bir alan, birçok sektörü de etkileyecek bir alan olduğunu değerlendiriyoruz" diyen İleri, bu alanda Türkiye'nin liderlik alabileceğini ve mevcudiyet gösterebileceğini belirtti.

akp metaverse mahir ünal metaverse toplantısı