AKP İstanbul Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum, 6 Şubat Depremlerinde 130 Bin Kişinin Hayatını Kaybettiğini İtiraf Etti

TAKİP ET

AKP adayı Kurum, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden kişi sayısını 130 bin olarak açıkladı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AKP'li Murat Kurum Candaş Tolga Işık'ın sunduğu canlı yayına katıldı. Belediye başkanlığı ile ilgili vaatlerini açıklayan AKP adayı Kurum, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden kişi sayısını 130 bin olarak açıkladı. 

İstanbul'da meydana gelecek olası bir depremin yıkıcılığından bahseden Kurum, 6 Şubat depremlerinde ölen kişi sayısıyla ilgili resmi kanallarda açıklanan sayının üstünde bir sayı söyledi.

AKP'li Murat Kurum 6 Şubat depremlerinde 130 bin kişinin öldüğünü itiraf etti. 

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden kişi sayısı resmi kanallarda 50 bin 783 olarak açıklanmıştı. 

Candaş Tolga Işık, yayından sonra AKP adayı Murat Kurum'a 'Depremlerde 130 bin kişi öldü' cümlesini tekrar sorduğunu söyledi. Kurum ise Türkiye Cumhuriyeti tarhinde depremden ölenlerin sayısı olarak ifade ettiğini söyledi. 

Candaş Tolga Işık şunları söyledi: 

“Yayından sonra Murat Kurum'a ‘Depremlerde 130 bin kişi öldü’ cümlesini tekrar sordum. ‘Bu sayının 6 Şubat depremiyle alakalı değil Türkiye Cumhuriyeti tarihinde depremden ölenlerin yaklaşık olarak toplam sayısı olarak ifade ettiğini’ söyledi.”

akp ibb istanbul istanbul büyükşehir belediyesi murat kurum 6 şubat depremleri deprem marmara depremi