AKP İstanbul İl Başkanı Kabaktepe, Rudaw'ın 'Kürdistan'la İlişkiler' Sorusunu Yanıtladı: İlişkilerin Geldiği Noktayı Olumlu Buluyoruz

TAKİP ET

Rudaw'a konuşan AKP İstanbul İl Başkanı Nuri Kabaktepe'nin, 'Kürdistan'la ilişkiler' sorusuna yanıtı tepki çekti.

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Kürtçü-Barzanici Rudaw'a konuştu. Yerel seçimleri değerlendiren AKP'li başkan, Rudaw'ın şu sorusunu yanıtladı: 

"Mevcut durumda Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi ile ilişkileri nasıldır?"

"AKP en büyük Kürt partisidir." diyen AKP'li Kabaktepe ise ilişkileri olumlu bulduğunu kaydetti. 

"Kesin Sonuçların CHP'nin Kaybetmesiyle Sonuçlanacağını İfade Ediyorum"

AKP'li Kabaktepe, İstanbul'da yapılacak olan seçimleri değerlendirerek şu ifadeleri kullandı: 

"2024 seçimlerinde İstanbul'da büyükşehir belediyesini bizim yeniden kazanacağımızı düşünüyoruz. CHP'nin kaybedeceğini düşünüyoruz. Bunlar tabii işte sonuçlar, veriler, sahanın izlerini hareketle söylüyoruz. Gerçek anketi 31'in birinde milletimiz yapacak ama milletimizin yapacağı gerçek anket, yani kesin sonuçların da CHP'nin kaybetmesiyle sonuçlanacağını ifade ediyorum. Çünkü CHP şu anda İstanbul seçimlerini bir yerel seçim havasından çıkarıp genel seçim havasına sokmak istese de İstanbullu kendini yönetecek, İstanbul'a hizmet edecek, İstanbul'u düşünecek bir başkan arayışı içerisinde. CHP'li seçmenlerimiz de bu noktada kendi başkanlarının başarısızlığını sık sık sahada ifade ediyorlar. Dolayısıyla öznesi İstanbul olan, önceliği İstanbul olan, İstanbul sorunlarını kendisine mesele edinen İstanbullu bir sıçrama tahtası gibi düşünüp cumhurbaşkanlığı adayı olarak yola çıkıp cumhurbaşkanı yardımcılığında aday adaylığında kalan, şimdiden 2028 söylem ve göndermesiyle bir genel seçim havasına sokmaya çalışan yaklaşma, İstanbullunun “hayır” demesi gerektiğini, “İstanbul'u yöneten biri lazım” diyerek 31 Mart'ta gereken cevabı sandıkta da vereceğini düşünüyorum, görüyorum. Bunu bize söyleyen, ifade eden vatandaşlarımız da var. Seçiminin kendi bağlamının dışında, farklı emeller için kullanılmasına İstanbul seçmene müsaade etmeyecek."

"AKP En Büyük Kürt Partisidir"

AKP'li başkan, Kürt seçmenlerin oylarını değerlendirdi. AKP'nin en büyük Kürt partisi olduğunu söyleyen Kabaktepe şunları söyledi: 

"Tabii ki, şunu ifade edelim: Sayın İmamoğlu'nun, Ekrem Bey'in söylemlerini unutma gibi bir yaklaşımı var. Televizyonlarda 2019 seçimlerindeki vaatleri kendisine sorulduğunda "hatırlamıyorum" dedi. İkinci kez sorulduğunda yine "hatırlamıyorum" dedi. Bu gençlerle ilgili, Kürtlerle ilgili, ulaşımla ilgili, eğitimle ilgili birçok farklı konu içerebilir ama toptan söylediği cümle, "ben hatırlamıyorum" oldu. Hatırlamaması iki nedene dayanır. Birincisi, söylerken yapmak için değil de, oy çalmak için söylemiş olabilirsiniz. İkincisi, hakikaten söylediklerinizi yapma gibi bir huyunuz yoktur, aldatmaca yöntemi takip edebilirsiniz. Hangisinin olduğuna vatandaşımız kendisi karar versin. Ama Ekrem Bey, ben 2019’da şunu söylediniz, şu vadeniz vardı diye televizyonlarda kendisinin sorulduğunu hatırlamıyorum cevabını verdi. Bunu biliyoruz, niye hatırlamıyor cevabını kendisi versin.

Şimdi şunu ifade etmek lazım; İstanbul'umuz Türkiye'nin en güzide kenti. AK Parti'nin siyasal yaklaşımında hakikaten biz milletimizi oluşturan unsurlar diyoruz, bir enitise değil, yani Kürtler, Araplar, Türkler, Çerkezler, Lazlar, Boşnaklar, Arnavutlar komple 85 milyon hep beraber bir milletiz, hep beraber değerlendiriyoruz. Dolayısıyla bahsettiğimiz, saydığımız unsurların tamamı Türkiye'nin asli unsurudur. AKP en büyük Kürt partisidir, AKP Kürtlerin en büyük partisidir. Dolayısıyla hem Kürtler için, hem Türkler için, hem diğer vatandaşlarımız için, özgürlüklerden ekonomiye, sağlıktan kültüre kadar her alanın açılmasıyla ilgili AKP 22 yıldır yaptıklarını yapmaya devam edecek. Yani vatandaşlarımız şunu AKP döneminde gördü, hiçbir vatandaşımız doğduğu anda anne-babasından doğarken kazandığı ten renginden yada etnik yapısından ayrımcılığa tabi olmadı, bundan sonra da olmayacak. Herkesin kamu kurumlarında, belediyede kendi kimliği, kendi hayat tarzı, bireysel tercihlerini yaşaması önündeki tüm engelleri kaldırdık, bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Önceki gün bir arkadaşımız “Ekrem Bey Kürtçe şarkı yapmış” dedi. Ben de “Ne güzel işte, AKP'nin açtığı özgürlük ortamında seçim şarkısı da yapabiliyormuş, ben dinlemedim” dedim. Dolayısıyla bu özgürlüklerin her alanda geliştirilmesine de gayret edeceğiz. Biz belediye başkan adaylarımız, meclis adaylarımız, il-ilçe yönetimlerimizde, Kürt kardeşlerimizle hep beraber çalışıyoruz. Yani bu partinin kurucu unsuru, Türkiye'nin temel asli unsurudur bu saydığımız tüm gruplar. Bir de AKP'nin siyaset felsefesinde şöyle bir soru var. Sorunuzla bağlantılı değil ama bizim nasıl yaklaştığımızı belirtmesi açısından; Bizim sorumuz şu, “ruhun ırkı var mıydı?” Yani hiçbir insan dünyaya gelirken annesini, babasını seçemiyor. Dolayısıyla annesinden, babasından, doğduğu ilden, ilçeden, ülkeden hareketle insanların birbirlerine üstünlük taslamaları, hak talep etmelerini de doğru bulmayan bir siyaset felsefemiz var. Ruhumuzun ırkı yoksa eşit olarak doğuyoruz, eşit olarak yaşayacağız, eşit olarak ömrümüzü tamamlayacağız. Bu felsefeye devam edeceğiz, 16 milyon İstanbullunun tamamına hep beraber hizmet edeceğiz. Kürt'üne de, Laz'ına da, Çerkez'ine de Arap'ına da hiçbir ayrımcılığa neden vermeden, ötekileştirmenin karşısında durarak. En önemli yaklaşım şudur: Bu bahsettiğimiz ve sayamadığımız vatandaşlarımızın tamamı, bu ülkenin asli unsuru, ve asili sahibidir. Böyle bakacağız, böyle bakıyoruz, böyle bakmaya da devam edeceğiz. Hiç kimse üvey evlat değil, bu toprakların annesidir, babasıdır, asli çocuğudur.

'Kürdistan'la İlişkilerde Geldiğimiz Noktayı Olumlu Buluyorum'

Rudaw'ın , "Mevcut durumda Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi ile ilişkileri nasıldır?", sorusunu yanıtlayan Kabaktepe, şu cevabı verdi: 

"Çok uzun yıllara dayanan bir ilişki sürecimiz var ve hakikaten geldiği noktayı olumlu buluyoruz. Daha da geliştirmek için hep birlikte gayret etmemiz lazım, çünkü bizim bu bölgedeki iş birliğimizin, birlikte çalışmamızın kuvveti ve niteliği sadece ülkelerimizde yaşayan insanları değil, ileriye doğru güçlenmemiz açısından da en önemli unsurlardan birisi. Hem bireysel olarak, hem ülke olarak, hem de İstanbullu olarak baktığımızda, bu ilişkileri daha da ileriye taşımak gerektiği noktasında bir kararlılık görüyoruz. Biz de bunun doğru olduğunu ve desteklememiz gerektiğinin bilincindeyiz. İnşallah daha da geliştiririz, diyorum."

 

 

kürdistan akp istanbul il başkanı osman nuri kabaktepe kürt seçmen