AKP İstanbul İl Başkanından 'Parti Devleti' İtirafı

TAKİP ET

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir parti devletine dönüştüğünü itiraf eden bir açıklama yaptı.

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "AK Parti Grubumuzun destekleriyle 750 minibüs ve 250 taksi dolmuşun taksiye dönüşümü UKOME'de onaylanmıştı. Bugün yapılan kura çekimiyle birlikte İstanbullulara hizmet edecek 1.000 yeni taksi şimdiden hayırlı olsun. Halkımıza fayda sağlayacak her işe destek olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kabaktepe "AKP grubu"ndan söz etmesine rağmen UKOME'de AKP ya da CHP grubu bulunmuyor. Kabaktepe'nin sözlerinden, UKOME'de bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Temsilcisi, Milli Savunma Bakanlığı 1. Ordu Komutanlığı Temsilcisi, İl Jandarma Komutanlığı Temsilcisi, Sahil Güvenlik Komutanlığı Temsilcisi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü Temsilcisi, İstanbul Liman Başkanlığı Temsilcisi gibi kamu kurumu temsilcilerini "AKP grubu" olarak gördüğü anlaşılıyor.

UKOME'deki üye dengesi Şubat 2020'de bozulmuş, daha önceden 22 kişiden oluşan kuruldaki üye sayısı 26'ya çıkarılarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi üyeleri kurulda azınlık pozisyonuna düşürülmüştü. Bunun ardından İBB tarafından UKOME'ye sunulan tüm yeni taksi plakası teklifleri reddedildi. İlk kez İBB'nin bir taksi teklifi geçtiğimiz günlerde kabul edilerek 250 taksi dolmuş, 750 minibüs plakası taksi plakasına dönüştürüldü.

AKP İstanbul İl Başkanından Parti Devleti İtirafı ukome kamu kurumu temsilcileri osman nuri kabaktepe