AKP İstibdadı, Alkol ve Sigara Yasaklarını Genişletmeye Hazırlanıyor

TAKİP ET

AKP istibdadı tarafından yönetilen Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hazırladığı yeni yönetmelik taslağına göre; içki ve sigara satışı yasaklarının kapsamı genişletilecek.

AKP istibdadının alkol ve sigara konusundaki yasakları devam ediyor. Türk ekonomisinin çökmesiyle beraber alkol ve sigaraya sık sık zam geliyor. Öte yandan AKP istibdadı da alkol ve sigara konusunda bu zamları adeta adı konulmamış bir yasak gibi kullanıyor. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan da alkole ve sigaraya karşı olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Halk sağlığını bahane eden AKP hükümeti kültür, eğitim ve öğretim, spor hizmeti ve sağlık hizmeti verilen yerlerde sigara satılamamasıyla ilgili düzenlemeyi genişletecek.

Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre; Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hazırladığı yeni yönetmelik taslağında bu hizmetlerin verildiği yerlerin açık alanları ile yapılar, yapıların eklentileri ve bahçeleri de yerleşke sınırları içinde kabul edilmesi ve bu yerlerde de tütün ürünleri satılmaması yer alıyor.

Üniversite Kampüslerinde İçki Satılamayacak ya da Sunulamayacak

Taslağa göre içki satışı ve sunumunda da yasak kapsamı genişletilecek. Buna göre, üniversite kampüslerinde, öğrenci yurtlarının yanı sıra yurtların eklentileri ve bahçelerinde, yurt yerleşke sınırları içinde; sağlık hizmeti verilen yerlerin açık alanları ile yapıların eklentileri ve bahçelerinde, tüm yerleşke sınırları içinde herhangi bir şekilde içki satılamayacak ya da sunulamayacak.

Öte yandan spor müsabakası yapılan stadyum ve kapalı spor salonlarıyla; kahvehane, kıraathane, pastane, bezik ve briç salonları ile akaryakıt istasyonlarında da içki satışı ya da sunumu olmayacak.

Sigara Şirketlerinin Araçlarına Düzenleme

Taslakla berabar sigara şirketlerinin araçlarına da yeni düzenlemeler getiriliyor. Sigara firmalarına ait taşıtlarda, ticaret unvanlarıyla firma bilgilerine yer verilebilecek ancak bu bilgiler beyaz zemin üzerine siyah renkte, araçların yan yüzeylerinde ve bir yan yüzey alanının yüzde onunu aşmayacak şekilde olacak.

akp alkol ve sigara yasağı alkol yasağı sigara yasağı