AKP Kadın Kolları Başkanı da İBB'nin Parasıyla Yurt Dışına Gitmiş: On Binlerce Euro

TAKİP ET

AKP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Rabia Kalender İlhan'ın İBB'nin parasıyla yurt dışına giderek "yüksek lisans" eğitimi aldığı ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu, AKP'li Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın ardından AKP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Rabia Kalender İlhan'ın Büyükşehir Belediyesinden aldığı 128 bin euro, 123 bin lira ve 9 bin dolar ödenek alarak yüksek lisans eğitimi için yurt dışına gittiğini ortaya çıkardı. 

Betül Sayan Kaya'nın İBB'nin Binlerce Dolarıyla ABD'de Eğitim Aldığı Ortaya Çıktı



Teftiş Kurulu'nun raporunun ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Rabia Kalender İlhan'ın aldığı usulsüz ödenekten doğan kamu zararıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

KİPTAŞ AŞ.'ye yaptığı iş başvurusunun ardından 5 Şubat 2007'de iş girişi yapılan Rabia Kalender İlhan'ın özgeçmişinde yer aldığı şekilde AKP'de yaptığı görevler nedeniyle KİPTAŞ'ta asla görev yapmadığı ve çalışmış gibi tanzim edilen belgelerle para aldığı belirtildi.

10 Yıl Yurt Dışında Yaşadı

Teftiş Kurulu'nun raporuna göre, Yurt Dışı Lisansüstü Eğitim Sözleşmesi'nin birçok maddesinin ihlali ile 2 milyon liradan fazla para alan Rabia Kalender İlhan'ın yanı sıra dönemin KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Çolak, İnsan Kaynakları Müdürü Remzi Götaş gibi isimler hakkında suç duyurusu yapıldı.

Rapora göre 5 Şubat 2007'den Kasım 2008'e kadar KİPTAŞ'ta çalışmış gösterilen Rabia Kalender İlhan,  AKP İstanbul İl Başkanlığı sitesinde yer alan bilgilere göre 2005-2015 yılları arasında yurt dışında ikamet etti.

Ekrem İmamoğlu'ndan Açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'li Fatma Betül Sayan Kaya ve Rabia Kalender İlhan'a burs adı altında verilen paralara ilişkin yaptığı açıklamada "Öyle kibirli kibirli konuşacaksınız, ahlaki hiçbir değeri önünüze koymadan herkese çamur atacaksınız; ama hayatınız çamur içinde olacak, Hayatınız pislik içinde olacak. Bunlara müsamaha göstermeyeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul halkının bütçesi artık emin ellerdedir. Bütün hata ve kusurlarla ilgili bütün hukuki süreçler, açtığımız tüm dosyaları elimizden alarak 'Biz yapacağız' demelerine rağmen günü geldiğinde o eksikliklerin hesabı sorulacak. Bu işlem çok doğru bir işlemdir. Devamı da Yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

akp rabia kalender ilhan ibb kamu zararı suç duyurusu teftiş kurulu