AKP Kulisi: Anketler Gizlice Tahlil Edildikten Sonra Ortalıktan Kaldırılıyor

TAKİP ET

AKP'deki bölünme ve güç kaybının giderek derinleştiği belirtiliyor.

Kısa Dalga'daki köşesinde bir yazı kaleme alan gazeteci Sedat Bozkurt, Türkiye'nin yaklaşan seçimlerde bir "referandum" yapacağını, "çok keskin bir virajı döneceğini" yazdı.

MHP içinde umudun sürdüğünü fakat AKP'de "Erdoğan'ın 'şapkadan tavşan' çıkaracağına ilişkin beklentilerin yavaş yavaş kaybolduğunu" belirten Bozkurt, "Çünkü Erdoğan’ın açıkladığı ekonominin düzelmeye başlayacağı tarihler teker teker geçiliyor ve ekonomi düzelmiyor. Sokaklardaki tepki ve itiraz nedeniyle AKP il ve ilçe başkanları bile politik bir faaliyet yapamaz durumdalar. AKP adına yapılan açıklamalar ya karikatür ya da fıkra haline dönüştürülerek dolaşıma sokuluyor. Bir dönem öncesinde olumsuz tablo çizen partilileri ikna edebilen Erdoğan artık sadece 'size katılmıyorum' demekle yetiniyor. Yani yeni bir öykü yok" ifadelerini kullandı.

Anketler

AKP'nin yaptırdığı anketlere ilişkin dikkat çekici ifadeler kullanan Bozkurt "Anketler de parti içindeki bu moralsizliği kalıcı hale getirmeye yetiyor. Eskiden sayfa sayfa yayınlanan AKP’yi hatta AKP’nin üzerinde Erdoğan’ı önde gösteren anketler artık gizlice tahlil edildikten sonra ortalıktan kaldırılıyor" dedi. 

Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik'in İtirazları

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ve eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in açıklamalarının AKP'de çok etkiili olduğunu öne süren Bozkurt, "Bu iki açıklama sonrasında da parti içi disiplin mekanizmaları devreye sokulmadı, en azından şu ana kadar. Çünkü tabanda karşılığı olan bu iki ismin partinin karşısında pozisyon alması istenmedi. Çünkü çok dramatik olmasa da AKP hızla oy kaybediyor ve kaybedenleri geri getiremediği gibi mevcutları da muhafaza etmekte sıkıntı var. Ama organize bir harekete dönüşme niyeti, planı olmasa da Arınç ve Çelik’in başlattığı ve parti içi 'muhalefetten' daha çok 'itiraz' etme faaliyetleri durmayacak, Arınç ve Çelik ile de sınırlı kalmayacağı görülüyor" ifadelerini kullandı.

Haziran Ayında Yapılan 11 Anketin Ortalaması: MHP Baraj Altında

Mayıs Ayında Yapılan 16 Anketin Ortalaması

akp kulisi anketler gizlice tahlil edildikten sonra ortalıktan kaldırılıyor sedat bozkurt iddia