AKP Kulislerinde Mansur Yavaş Tedirginliği Yaşanmış

TAKİP ET

AKP'de "Acaba Erdoğan'ın karşısına Mansur Yavaş çıkarsa sıkıntı olur mu?" endişesi yaşandığı iddia edildi.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın muhalefetin adayı olması ihtimali AKP'de "sıkıntı yaratma" endişesi doğurdu.

AKP, 20 yıl süren iktidarının en kritik seçimine hazırlanıyor. Sosyal Konut Projesi, TOGG gibi projelerle parti yönetimi moralini artırırken farklı hamlelerle de Erdoğan'ın "kesenin ağzını açacağı" ve sahada HDP üzerinden altılı masaya yükleneceği belirtiliyor.

Fakat TÜİK rakamlarına göre yüzde 80'i aşan ve vatandaşı derinden sarsan enflasyon ile hayat pahalılığı, AKP için şartları oldukça kötü hale getiriyor. Bu yıl yapılan 131 kamuoyu araştırmasının ortalamasına göre Cumhur İttifakı'nın oy oranı, yeniden iktidar olmak için yeterli değil. Seçim anketlerinin ortalamalarını görmek için tıklayınız:

Yılbaşından Bu Yana Yapılan 131 Anketin Ortalaması

AKP'nin Yumuşak Karnı: Ekonomi

AKP'nin en zayıf noktası yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı. Ekonomi kurmaylarının ve Erdoğan'ın sürekli "birkaç ay sonrasını" işaret ederek vatandaşlara umut vaat etmesi, iktidarın güvenini büyük ölçüde yitirmesine neden oldu. AKP artık vatandaşa ekonomi konusunda "vade" sunmaktan kaçınsa da AKP kurmayları, enflasyonun baz etkisiyle düşüşe geçmesini ve Şubat-Mart aylarında "insanların rahat nefes almasını" umuyor.

Mansur Yavaş Endişesi Yaşanmış

BBC Türkçe'nin haberine göre AKP'nin son günlerde uyguladığı ekonomik program seçmenler üzerinde olumlu etki yaptığı gibi Erdoğan'ın kişisel oylarını da artırdı. Fakat ekonomik krizin zirve yaptığı dönemde Erdoğan'ın oyları da ciddi anlamda düştü. Bu süre zarfında AKP kurmaylarının "Acaba Erdoğan'ın karşısına Mansur Yavaş çıkarsa sıkıntı olur mu?" endişesi yaşadığı belirtiliyor.

Şu anda "artık böyle bir risk kalmadığı" görüşünü savunan AKP kurmayları, "Tek öngörülemeyen Mansur Yavaş’tı. Ama 2-3 aydır böyle bir sorun yok, karşısına kim çıkarsa çıksın Erdoğan kazanıyor. Ama seçmen partiye oy verirken milletvekili listelerine bakıp ona göre karar verecek" diyor.

akp kulislerinde mansur yavaş tedirginliği yaşanmış