AKP Kurmayları Reuters'a Konuştu: Erdoğan Seçimleri Haziran'da Yapma Eğiliminde

TAKİP ET

Üç AKP'li yetkilinin Reuters'a yaptığı açıklamaya göre, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimleri Haziran ayında yapma eğiliminde. Yetkililerden biri, seçimlerin büyük ihtimalle 18 Haziran'da yapılacağına dair anlaşma sağlanacağını söyledi.

Üç AKP'li yetkilinin Reuters'a yaptığı açıklamaya göre, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimleri Haziran ayında yapma eğiliminde. Yetkililerden biri, seçimlerin büyük ihtimalle 18 Haziran'da yapılacağına dair anlaşma sağlanacağını söyledi. Bu konuda Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşme yapacakları da ifade edildi.

Ayrıca, bir başka AKP'li yetkili de seçimlerin ertelenmesine dair fikrin artık bir seçenek olmadığını belirtti. Bunun sebebi ise, bu fikrin anayasaya aykırı olması ve muhalefetin olumsuz tepki vermesi. Seçimlerin Mayıs ayında yapılması durumunda deprem bölgesindeki hazırlıklar için yeterli süre kalmayacağı da kaydedildi.

Öte yandan, başka bir AKP'li yetkili de seçimlerin 18 Haziran'da yapılma ihtimalinin ağırlık kazandığını belirtti. İki liderin konuya ilişkin görüşme yaparak son kararı vereceği ifade edilse de, 14 Mayıs tarihinin çok erken olduğu ve Erdoğan ve Bahçeli'nin 18 Haziran'a onay verecekleri vurgulandı.

Son olarak, bir diğer yetkili seçimlerin ertelenmesi fikrinin ortadan kalktığını söyledi. Eğer erteleme olacaksa, bir yıl erteleme olması gerektiğini belirten yetkili, kamuoyunun bu fikri desteklemediğini ve 18 Haziran'ın şu anda en uygun tarih olduğunu ifade etti.

2023 seçimleri seçim erdoğan akp reuters