AKP Kurucu Vekillerinden Kemal Albayrak: AKP Kölelik ve İtaate Dayalı Bir Sistemle Yönetiliyor

TAKİP ET

AKP'nin kurucu vekillerinden olan Kemal Albayrak, AKP hakkında dikkat çeken bir eleştiride bulundu. Albayrak, AKP'nin kölelik ve itaate dayalı bir sistemle yönetildiğini söyledi.

AKP kurucu vekillerinden Kemal Albayrak, verdiği röportajda partisine sert eleştirilerde bulundu. Bazı siyasetçilerin "Allah'tan af dileyelim" ifadelerini eleştiren Albayrak, "Siyasette tövbe olmaz. Tövbe, yaratıcıya yapılır. Her türlü gayri meşru işleri yap, sessiz kal, zulümler, yanlış güce uygun kararlar ver, bunun çözümü adalettir" diye konuştu.

AKP'nin kurulduğu gün ile bugün arasında çok farklar olduğunu dile getiren Albayrak, "Çok şey söylenebilir. ‘Akıl, bilim, hukuk, demokrasi’ dediler, oligarşiye yöneldiler. ‘Kaynaştıracağız’ dediler ayrıştırma yarattılar. Yargıyı ve devleti intikam aracı olarak kullandılar. Ekonomide çöküşe gittiler" ifadelerini kullandı. Özgürlüğün parti içinde de olmadığını söyleyen Kemal Albayrak, "Kendi içlerinde tartışamıyorlar çünkü korku var. Korku düşünce yaratmaz, düşüncenin olmadığı bir yerde kölelik vardır. AK Parti kölelik ve itaat kültürüne dayalı bir sistemle yönetiliyor” şeklinde konuştu.

kemal albayrak akp itaat kölelik eleştiri kurucu vekil