AKP'li Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'dan Torpil Savunması: Bize Talep Gelir, İlgili Yerlere İletiriz

TAKİP ET

Tarafına gelen 'torpil' mesajlarını yanıtlarken kameralara yakalanan AKP'li Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can, "Bize talepler gelir, ilgili yerlere iletiriz" sözleriyle kendisini savundu.

Türkiye Adalet Akademisi tarafından Yargıtay binasında düzenlenen Mesleki Uygulama Yarışmaları Ödül Töreni esnasında Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ın, telefonuna mesajla iletilen torpil mesajlarına cevap verirken Fox TV kameralarına yakalanması kamuoyundan tepki toplamıştı. 

Fox TV'nin haberine göre, daha önce "FETÖ'yü z

AKP'li Bakan Tunç'tan 'Torpil' Açıklaması: Bizim Tek Kriterimiz Liyakat, İktidardan da Muhalefetten de Talepler Gelir

AKP'li Adalet Bakanı Yardımcısı Ramazan Can'ın Torpil Görüşmesi Kameralara Yansıdı

iyaret ettim. Siyaset ve bürokraside yükselme o yolla oluyordu" ifadeleri de gündem olan Can, torpil yaparken kameralara yakalanmıştı. Görevde yükselme sınavı için torpil olduğu iddia edilen mesajlara tek tek yanıt verdiği görülen Can'ın yapılacakları özel kalem müdürüne havale ettiği ve bir mesaja “Abi notumuzu aldık takip edeceğiz inşallah” diye yanıt verdiği de görülmüştü.

Bugün, Cumhuriyet'in 100. Yılında Türk Medeni Kanunu Çalıştayı'na katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili soruyu şöyle yanıtladı:

"Bizim tek kriterimiz liyakat. Talepler gelir. İktidardan da gelir muhalefetden de gelir. Bize herkes ulaşabilir, herkes mail atabilir, herkes cep telefonuyla arayabilir. Bu talepleri değerlendirecek olan ilgili komisyonlardır. Topril vesaire iddialarını reddediyoruz."

Yargıtay'ın Can Atalay kararını da değerlendiren Bakan Tunç, şunları belirtti:

"Uzun süredir konuşuldu. AYM'nin kararından sonra Yargıtay bir karar verdi.  AYM ise dokunulmazlıktan yararlanabileceği şeklinde görüş bildirdi. Son karar Yargıtay'ın vermiş olduğu karar. Bu süreçten sonra ilgililer başvuru yapar yapmaz onların vereceği karar."

torpil akpli adalet bakanı yardımcısı savunma açıklama