AKP'li Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Baroları Hedef Aldı

TAKİP ET

AKP'li Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AAÜT ve CMK Ücret Tarifesi görüşmelerinde avukatların taleplerinin dikkate alınmasını isteyerek eylem kararı alan baroları hedef aldı.

47. Baro Başkanları Toplantısı akabinde 81 ilin baro başkanları ortak bir açıklamayla Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi ve CMK Ücret Tarifesi görüşmelerinde avukatların taleplerinin dikkate alınmasını isteyerek ortak eylem kararı aldıklarını duyurmuşlardı.

Avukatlar 81 İlde Eylem Kararı Aldı: Barolardan Ortak Eylem Açıklaması

 
Adalet Bakanı Bozdağ Baroları Hedef Aldı

Adana'da yaptığı açıklamayla baroları hedef alan Bozdağ, "Türkiye'de baroları siyasi mücadelenin parçası haline getirmeye kimsenin hakkı yoktur. Barolar Birliği eğer siyasi parti gibi davranır, siyasi partilerin parçası, müştemilatı veya ne bileyim bir kısmı gibi hareket etmeye kalkarsa o zaman bizden baro muamelesi beklemesinler" dedi.

"Tereddüt Etmeyiz"

Bozdağ, "Baroların siyasi hesaplarına avukat meslektaşlarımızın ve hukuki yardıma ihtiyacı olan darda ve zorda olan vatandaşlarımızın kurban edilmesine asla izin vermeyiz. Eğer bu konularda vatandaşları ve avukatları bahane ederek siyasi hesaplaşma ruhuyla hareket edildiği takdirde şunu çok net söylüyorum: Burada yeni bir düzenleme yaparak bu konuda Türkiye'de vatandaşlarımızın memnun olacağı, avukatlarımızın da 'Allah razı olsun' diyeceği yeni bir uygulamayı hayata geçirmekte tereddüt etmeyiz. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Adalet Bakanı'yım. Kanunlara uymak benim birinci ve asli görevimdir. Mevzuata uygun davranmak benim birinci görevimdir. Değil 81 baro, herkes imza atsa benden kanuna aykırı bir davranış konusunda adım atmamı kimse bekleyemez" ifadelerini kullandı.

akpli adalet bakanı bekir bozdağ baroları hedef aldı 81 ilin baro başkanları aaüt cmk ücret tarifesi