AKP'li Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Komutanların Erdoğan'ı Alkışlaması Takdir Edilecek Bir Davranış

TAKİP ET

AKP'li Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) komuta kademesine yönelik sözlerini eleştirerek, Erdoğan'ı alkışlamalarının takdir edilecek bir davranış olduğunu kaydetti.

AKP'li Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) komuta kademesine yönelik sözlerini değerlendirdi.

AKP'li Bakan, Twitter'dan yaptığı açıklamada, askeri bir törende ordu komutanlarının, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı alkışlamalarının suçlanacak ve kınanacak bir davranış değil, “takdir edilecek bir davranış” olduğunu ileri sürdü.

“Erdoğan'ı alkışladılar diye ordunun şerefli ve kahraman komutanlarına dil uzatanları kınadığını” belirten Bozdağ, açıklamasında konuyu şu şekilde değerlendirdi: 

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman komutanları ve askerleri, 'Ölürsem şehit, yaşarsam gazi olurum' anlayışı ile milletimizin ve ülkemizin güvenliği ve savunması için havada, karada ve denizde her daim görevinin başındadır. Ordumuzun şerefli ve kahraman komutanları ile askerlerine dil uzatanlar, milletimizin ve ülkemizin düşmanlarını sevindirenlerdir. Ordumuzun şerefli ve kahraman komutanları ile askerlerine dil uzatanlar, dün olduğu gibi bugün de yarın da karşılarında aziz Türk milletini bulacaktır."

Ne Olmuştu?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Recep Tayyip Erdoğan'ın Sakarya Tank Palet Fabrikası'ndaki Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni’nde yaptığı kendisine yönelik açıklamaların askerler tarafından alkışlanmasını sert sözlerle eleştirmiş ve şunları söylemişti:

"Dün beni siyasal olarak eleştirirken askerlere kendisini alkışlatır oldu. Askerlerin alkışlaması inanın şahsen hiç umurumda değil ama devlet açısında büyük bir çürümüşlüğün göstergedir. Askerin beni alkışlamasını asla istemem böyle bir niyetim de yoktur. Ama yalan dolan söyleyeni eğer bir asker alkışlıyorsa devletin çürüdüğünü orada görüyoruz. Etrafınıza, siyaset koridorlarında kariyer devşiren askerler koyarsanız, elinizde bol yıldızlı bol apoletli orta doğu üniformaları kalır. Unutmayın ki bol bol apoletli orta doğu askerleri savaşlardan cephelerden kaçtılar. Kariyerist kafadan asla ama asla hayır gelmez. Onun için komuta kademesi haddini bilsin. Siyaset askerin işi değildir. Siyaset askerin işi değildir, herkes haddini bilecek. Siyaset mi yapmak istiyorlar, çıkarsınlar o kutsal üniformayı hizalansınlar Erdoğan’ın yanına. Perinçek’e de takılsınlar. Erdoğan artık o dünyaların adamı. Beraber olsunlar." 

bekir bozdağ recep Tayyip Erdoğan kemal kılıçdaroğlu asker komuta kademesi tsk