AKP'li Adalet Bakanı Bozdağ'dan Gezi Davası Eleştirilerine Yanıt: Hakimler ve Mahkemeler Kimseden Emir ve Talimat Almazlar

TAKİP ET

AKP'li Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gezi davasına ilişkin konuştu.

AKP'li Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gezi davasına ilişkin olarak, verilen kararlara tepkiler gelmesi üzerine açıklama yaptı. 

Yaptığı açıklamada bol miktarda "Sayın Cumhurbaşkanımız" ifadelerini kullanan AKP'li Bakan Bozdağ, hakimlere ve mahkemelere kimsenin talimat veremeyeceğini ileri sürerek şu ifadeleri kullandı:

Sayın Cumhurbaşkanımza ve yargımıza kimsenin dil uzatması ve tehdit etmesi hakkı da değildir, haddi de değildir. Bu, acizlik ve milli irade hazımsızlığıdır.  Sayın Cumhurbaşkanımız yaptığı mücadele ile nice parmak sallayana, nice and içene, nice had bildirmeye cüret eden kendini bilmeze, sandıkta haddini bildirmiştir. Cumhurbaşkanımız, nice tuzakları aşmış, nice hesapları bozmuş, nice sınavları geçmiştir. Milletimiz ve tarih şahittir.

Hakimler ve mahkemeler kimseden emir ve talimat almazlar, kimsenin tavsiye veya telkinine göre de karar vermezler


"Beklentiye Göre Karar"


Beklentiye göre karar verdiği zaman “Ankara’da hakimler ve mahkemeler var” demek, beklentiye göre karar verilmediğinde “Hakimleri ve mahkemeleri suçlamak”, kararları, beklentiye uygunluğa ya da siyasi taraftarlığa göre değerlendirmek, hukuk devleti ile bağdaşmaz. Türkiye bir hukuk devletidir. Hiç kimse kendini mahkeme veya hakim yerine koymamalıdır.

İstediği gibi karar çıkmadığında mahkemeleri “Kurgulanmış mahkeme”, verilen kararları da “Talimatla verilmiş kararlar” olarak nitelemek, hakimlere ve yargıya açık bir hakarettir. Görülmekte olan bir dava üzerinden yargıyı, hakim ve savcıları, hedef alanları, hakaret ve tehdit edenleri kınıyorum."

bekir bozdağ mahkemeler bağımsız yargı yargı yargıya müdahale gezi davası cumhurbaşkanı