AKP'li Adalet Bakanı Bozdağ: Yıkılan Binalarla İlgili Adli Tahkikat Başlatıldı

TAKİP ET

AKP'li Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türk milletini güvenilmez beton parçalarına mahkum edenlere ilişkin, "Depreme maruz kalan tüm illerimizde bu binalar ve bu binaları yapanlarla ilgili, sorumluluğu olanlarla ilgili adli tahkikatlar başlatılmıştır" dedi. 

AKP'li Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) konuştu

Bakan Bozdağ, Türk milletini güvenilmez beton parçalarına mahkum edenlere ilişkin, "Depreme maruz kalan tüm illerimizde bu binalar ve bu binaları yapanlarla ilgili, sorumluluğu olanlarla ilgili adli tahkikatlar başlatılmıştır" dedi. 

Bozdağ, "Depreme maruz kalan tüm illerimizde bu binalar ve bu binaları yapanlarla ilgili, sorumluluğu olanlarla ilgili adli tahkikatlar başlatılmıştır. İhmali, kusuru olanlar ve deprem sonrası ortaya çıkan yıkımlar nedeniyle sorumlu olanların tespit edilmesi ve yargı önünde hesap vermesi sağlanacaktır. Burada yeteri kadar savcı görevlendirdik, ihtiyaç halinde ilave savcı görevlendirmesi de yapılacaktır. Pek çok sosyal medya mecralarında provokasyon yapanlar var" açıklamasını yaptı.

Bakan Bozdağ, Diyarbakır'da enkaz altından bu zamana kadar 322 vatandaşın çıkarıldığını ve maalesef bunlardan 192'nin hayatını kaybettiğini açıkladı.

akp adalet bakanı bekir bozdağ deprem tahkikat sorumlu depremzede