AKP'li Adalet Bakanı Tunç, İsrailli Futbolcu Jehezkel Hakkında Adli Soruşturma Başlatıldığını Açıkladı

TAKİP ET

İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçundan adli soruşturma başlatıldı.

Antalyaspor-Tarbzonspor maçında kameralara bileğini açarak '100. gün, 7 Ekim' yazısını gösteren İsrailli futbolcu tepki çekmişti.

Antalyaspor'un İsrailli Oyuncusu Jehezkel, Kameralara Bileğindeki Davut Yıldızlı Yazıyı Gösterdi: Sözleşmesi Feshedilecek

AKP'li Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalyaspor-Trabzonspor maçındaki golünden sonra kameralara Davut yıldızlı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını başlattığı tarih olan 7 Ekim'in yazılı olduğu bileğini gösteren İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında adli soruşturma başlatıldığını söyledi. 

AKP'li Bakan Tunç şu ifadeleri kullandı: 

"Bugün oynanan Antalyaspor-Trabzonspor Süper Lig müsabakasında attığı golden sonra İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçundan adli soruşturma başlatılmıştır. 100 günü aşkın süredir, çocuk kadın, genç yaşlı demeden Gazze'de soykırım yaparak insanlık suçu işleyen İsrail'in saldırılarını bir kez daha lanetliyorum. Filistinli mazlumların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz."

TFF de olayla ilgili açıklama yaptı:

"Trendyol Süper Lig'de bugün oynanan Antalyaspor - Trabzonspor maçında futbolcu Segiv Jehezkel'in hiçbir şekilde kabul edilemez davranışını kınıyoruz. Antalyaspor'un futbolcu ile ilgili aldığı kadro dışı bırakılma kararını yerinde buluyoruz. Sorumlular ile ilgili gerekli işlemler ve disiplin soruşturmaları ivedilikle başlatılmıştır. İnsanlık onurunu ve Türk toplumunun vicdanını rahatsız eden bu hareketin sorumluları ile ilgili gereğinin yapılacağından kamuoyunun şüphesi olmasın"

antalyaspor israil doğu gazze trabzonspor Filistin hamas sagiv jehezkel