AKP'li Adalet Bakanı Tunç'un 'Tutuklu Gazeteci Yok' Sözlerine Çardaklı ve Kafkas'tan Yanıt: Bal Gibi Gazetecilik

TAKİP ET

Sincan Cezaevinde bulunan tutuklu Türk milliyetçisi gazeteciler Süha Çardaklı ve Serkan Kafkas, AKP'li Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un "Tutuklu Gazeteci Yok" sözlerine yanıt verdi.

Eski gazeteci olan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Sincan Cezaevinde hapis tutulan Türk milliyetçisi gazeteciler Süha Çardaklı ve Serkan Kafkas ile görüştü.

Ajans Muhbir editörleri Süha Çardaklı ve Serkan Kafkas, AKP'li Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un "Cezaevinde tutuklu gazeteci yok." açıklamasına Utku Çakırözer aracılığıyla yanıt verdi.

"Bizim Üzerimizden Basına, Topluma Gözdağı Vermek, Susturmak İstiyorlar"

AKP'nin kendileri üzerinden basına ve topluma gözdağı verdiğini söyleyen Süha Çardaklı, ana akım medya gazetelerinden daha fazla görünlenmeye sahip olduklarını ve takipçilerinin çoğunluğunun gençler oldğunu söyleyerek bu sebeple de AKP'nin kendilerini susturmak istediğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"Serkan da, ben de İletişim Fakültesi mezunuyuz. Ben yıllarca Yeniçağ Gazetesi’nde çalıştım. Sonra Serkan ile ikimiz Ajans Muhbir’i kurduk. Paylaşımlarımızda yalan yok. Anadolu Ajansı’nın, valiliğin, kaymakamlığın yaptığı açıklamaları kullanıyoruz. İddianamede de önümüze yine 41 haberimiz konuldu. Yılmaz Özdil yazısı, TRT’de, AA’da yayınlanan haberler var. Tamamen siyasi yönlendirme ile buradayız. Yaptığımız haberlerin kendilerine oy kaybettireceklerini düşündükleri için bizi buraya koydular. Bizim üzerimizden basına, topluma gözdağı vermek, susturmak istiyorlar. Suriyeliler konusunda haber yapılmasını istemiyorlar. Yaptığımız iş gazetecilik. En anlı şanlı gazeteler bile 10 bin, 20 bin tiraj yaparken bizim hesabımız ayda 500 milyon kez görüntüleniyor. Yine bu davada tutuklanan ve sonradan tahliye olan Batuhan Çolak’ın Aykırı sitesinin 800 milyon izlenmesi var. Takipçilerimiz arasında gençler çoğunlukta. Bu yüzden de bizi susturmak da istiyorlar"

"Yaptığımız Bal Gibi Gazetecilik"

Yaptıkları işin 'vatandaş gazeteciliği' olduğunu belirten Serkan Kafkas ise AKP'nin geçen yıl çıkan ve sansür yasası olarakta bilinen ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alanen yayma’ suçunu bahane göstererek en uzun tutukluluğu kendilerine yaşattıklarını söyledi ve yatarı olmayan bir suçtan cezaevinde tutulduklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Bizim yaptığımız bal gibi gazetecilik. Adı da vatandaş gazeteciliği. Bütün dünyada da bu böyle bilinir. Geçen yıl çıkan sansür yasası olarak bilinen 'halkı yanıltıcı bilgiyi alanen yayma' suçu gerekçe gösterilerek en uzun tutukluluğu bize yaşatıyorlar. Yatarı olmayan bir suç ama yine de inatla bizi burada tutuyorlar. Deprem felaketi sonrası iktidarının eksiklerini, ihmallerini ortaya koyan yayınlarımız ve seçimde ortaklık yaptıkları HÜDA PAR’ın geçmişteki söylemlerini bulup çıkaran yayınlarımız Erdoğan ve çevresini çok rahatsız etti. Ama yaptığımız haberlerin tümü gerçek. Bazen AA'da, bazen TRT’de, bazen de iktidar basınında çıkan, bazen de üstü örtülmeye çalışılan haberler"

 

süha çardaklı serkan kafkas cevap