AKP'li Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan, Başsavcı'nın HSK'ya Gönderdiği Yargıda Rüşvet İhbar Mektubu Hakkında Açıklama

TAKİP ET

AKP'li Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar tarafından HSK'ya iletilen yargıda rüşvet ihbar mektubuna ilişkin konuştu.

AKP'li Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar tarafından HSK'ya iletilen rüşvet ihbar mektubuna ilişkin konuştu.

Adliyede Rüşvet Çarkı Haberinde Yeni Gelişme: Sansür Kararına İtiraz Reddedildi; Adalet Bakanlığı, Başsavcının Şikayetiyle İlgili Sadece Bir Kişiyi Soruşturma İzni Verdi

AKP'li Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Ankara’da düzenlenen Uzlaştırma Ödül Töreni'ne katıldı. 

Törenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Tunç, Timur Soykan’ın ‘Adliyede rüşvet çarkı' haberiyle gündeme gelen İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar tarafından HSK'ye iletilen ihbar mektubunun ardından başlatılan soruşturmayla ilgili konuştu.

Tunç şunları kaydetti:

"HSK Teftiş Kurulu Başkanlığınca 3 müfettiş görevlendirdik. Müfettişlerimiz gerekli incelemeyi ve soruşturma çalışmalarını yaptıktan sonra da bahsedilen iddialarla ilgili bir karara yetkili makamlarımız varacaktır. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Türkiye'nin dört bir yanından bütün Cumhuriyet başsavcılarımız savcılarımız buradaydı. Hepsiyle görüşüyoruz. Onlar illerinde, adliyelerinde özellikle yargının adil, etkin işlemesi noktasında büyük gayret gösteriyorlar ve suçla mücadelede de her zaman onlarla koordineli çalışmak durumundayız. Dile getirilen iddianın inceleme ve soruşturma yetkisi HSK Teftiş Kurulu'ndadır. Teftiş Kurulu müfettişleri bu iddiaları bahsedilen kişilerle, olaylarla ilgili soruşturmasını yapar ve o soruşturmanın neticesine göre yetkili makam karar verir."

yılmaz tunç rüşvet adalet bakanı rüşvet ismail uçar adliyede rüşvet çarkı yargıda rüşvet çarkı