AKP'li Afyon Belediye Başkanı, Zafer Bayramı'nda Atatürk'ü Değil Fesli Deli Mısıroğlu'nu Andı

TAKİP ET

AKP'li Afyon Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 30 Ağustos Zafer Bayramı konuşmasında Büyük Atatürk'ü değil, "Keşke Yunan galip gelseydi" diyebilecek bir tıynete sahip olan, kamuoyunda "fesli deli" ya da "Maraş dondurmacısı" olarak bilinen Kadir Mısıroğlu adlı mürteci meczubu andı.

26 Ağustos 1922 şafağında Büyük Taarruz'a başlayan kahraman Türk ordusu, Büyük Türk Başbuğu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk komutasında cereyan eden ve 30 Ağustos 1922 günü kesin Türk zaferiyle sona eren (Başkomutanlık) Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde Yunan ordusunun belini kırdı. Bozguna uğrayan Yunan'ın ardına düşen Türk süvarileri ve piyadeleri 9 Eylül 1922'de işgalcileri Akdeniz'in serin sularıyla tanıştırdı.

Fakat aradan geçen 100 yıla rağmen mürtecilerin Türkiye'nin Halaskârı, Türk Cumhuriyeti'nin Bânisi, Büyük Türk Başbuğu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasına duydukları haset bir türlü son bulmuyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle düzenlenen programda konuşan AKP'li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, skandal bir konuşma yaptı.

AKP'li Mehmet Zeybek'ten Skandal Konuşma

Zeybek konuşmasında Büyük Atatürk'ün adını anmadığı gibi, kamuoyunda "fesli deli" ya da "Maraş dondurmacısı" olarak bilinen mürteci meczup Kadir Mısıroğlu'nun adını andı. Zeybek konuşmasının sonunda "Afyon'un kurtuluşunda ciddi gayretleri olan, Kadir Mısıroğlu'nun Sarıklı Mücahitler adlı eserinde de özellikle tavsif ettiği Afyonlu kahramanlarımız Şükrü Çelikalay ve Bayatlı Yarbay Arif Bey'i rahmetle yad ediyorum" dedi.

Daha Önce de Şuhut'ta Petrol Bulunduğunu Ancak Üstünün Kapatıldığını İddia Etmişti

Mehmet Zeybek adlı AKP'li Belediye Başkanı, daha önce de Afyon Şuhut'ta petrol bulunduğunu, ancak üzerinin sözde birtakım anlaşmalar nedeniyle kapatıldığını ve 2023'te bu petrolün çıkarılacağını iddia etmişti.

akpli afyon belediye başkanı zafer bayramı atatürk değil fesli deli Kadir Mısıroğlu andı mehmet zeybek büyük atatürk